Foto: Publicitātes foto. "Sofi Tukker"
"Positivus" festivāla "Nordea" skatuves programma tiek papildināta ar diviem jauniem vārdiem – līdz šim izziņotajiem māksliniekiem pievienojas duets no ASV "Sofi Tukker" un zviedru-malāviešu apvienība "The Very Best", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Līdz ar šo grupu pievienošanos festivāla daudzveidīgajam mākslinieku pulkam arī otras lielākās "Positivus" festivāla skatuves programma ir izziņota pilnībā.

"Soffi Tuker" festivālā viesosies jau piektdien, 15. jūlijā, savukārt dzīvespriecīgiem ritmiem piesātināto "The Very Best" koncertu uz "Nordea" skatuves varēs baudīt svētdien, 17. jūlijā.

"Atvērt acis uz plašāku izpratni par pasaules mūzikas un tehno simbiozes iespējām ir viens no Ņujorkas dueta "Sofi Tukker" būtiskākajiem uzstādījumiem. Gluži vai hipnotizējošs vokāls, prātu pārņemoši bīti, pārliecinoša un drosmīga rokmūzikas elementu izmantošana rada mūziku, kas pulsē vienā ritmā ar sirdi un liek ar visu ķermeni un prātu atdoties ritmiski muzikālajam pārdzīvojumam. Iekļaujot elementus no Dienvidamerikas tradicionālās mūzikas, atļaujoties izpausties portugāļu valodā, "Sofi Tukker" it kā pasaka – mūsu mūzika ir pāri valodu un kultūru atšķirībām, jo to mēs taču galvenokārt dzirdam caur sirdi," tā pa duetu raksta festivāla rīkotāji.

Savukārt "The Very Best" šogad atgriezies ar savu līdz šim ambiciozāko un daudzslāņaināko albumu "Makes A King", kas klajā nāca aprīļa sākumā "Moshi Moshi Records" paspārnē. "The Very Best" ir neparasts zviedru-malāviešu duets, kura dalībnieki Džohans Hugo (Johan Hugo) un Esau Mamavaja (Esau Mwamwaya) ceļā uz savu globālo, dzīvespriecīgo skaņu, ir veikuši tālu un neparastu ceļu, šķērsojot ne vien dažādus kontinentus, bet arī muzikālo žanru robežas. Turklāt šim ceļojumam nav noteikta galamērķa. Kā atzīst Hugo – grupa nemitīgi attīstās, turklāt ne tikai muzikāli, bet arī personiski, iekrāsojot savu mūziku arvien jaunās krāsās.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. jūlijam.

Līdz šim izziņotā "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:
Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse", Kashuks, "Tehnikums", "The Pink Elephant", "Chomsky Chess Club", "Mionia", "Irving Ark", Joss Stone, Latvijas Radio bigbends & Ralfs Eilands: "Cits Pauls", Mike Skinner & Murkage present Tonga, "HÆLOS" un citi.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!