Foto: Kadrs no video
Radio klausītāko dziesmu sarakstos un populārās latviešu mūzikas topos arvien biežāk nokļūst tieši repa mūzikas pārstāvji, kas liecina, ka urbānās kultūras vēstnesis – hiphops – ieņem jo redzamāku vietu latviešu mūzikā.

Pēdējo nedēļu laikā publiskoti vairāki saistoši hiphopa mūzikas oriģināldarbi – jaunus skaņdarbus un videoklipus piedāvā gan hiphopā pieredzējis mūzikas producents, gan jaunās paaudzes reperis, izdots gan augstvērtīgs instrumentāls albums, gan grupas "Kohorta" svaigākais veikums, kamēr apvienība "Kontraflovs" sadarbojas ar latviešu hiphopa leģendu.

Piedāvājam noklausīties piecus daudzveidīgus skaņdarbus vai albumus no latviešu hiphopa mūzikas, kam vērts pievērst uzmanību.

Šips – 'Esam un būsim'

Pašmāju repa mūziķis Šips (Andrejs Šips) publicējis video dziesmai "Esam un būsim".

"Esam un būsim" ir mākslinieka jaunākais darbs kopš šā gada sākumā publiskotā albuma "Atnācu, lai paliktu".

Video veidojusi studija "Dween", operators – Ivo B, producējos – Gustavs Strazdiņš.

dotConcept – 'BL4NK'

Foto: Publicitātes attēls

Izdevniecība "Karaļūdens" sadarbībā ar bītmeikeri dotConcept (īstajā vārdā — Roberts Lins) piedāvā instrumentālu hiphopa ierakstu, vēsta vietne "Urbanconcept".

Ierakstā, kas tapis Apvienotajā Karalistē – Albumā "BL4NK" – apkopoti 10 hipnotiski un pārdomas izraisoši bīti.

"Urbanconcept" vēsta, ka strādājot pie ieraksta, mūziķis izmantojis gan populāro Ableton LIVE digitālo darbstaciju, gan strādājis ar leģendāriem sampleriem (Roland SP-404, BOSS SP-202), kas piešķīris mūzikai klasiskajām bungmašīnām raksturīgo skaņu.

Jacques of S'T'A – 'Baltā'

Šā gada 21.oktobrī internetā tika publiskota mūziķa Jacques of S'T'A jaunākaiā dziesma "Baltā".

Dziesmu iespējams klausīties un lejuplādēt visos lielākajos mūzikas straumēšanas servisos. Jacques of S'T'A jeb Žaks no grupas S'T'A ir viens no pirmajiem hiphopa mūzikas producentiem Latvijā. Viņš Darbojies šai mūzikas žanrā jau deviņdesmito gadu otrajā pusē.

Kopā ar jauno dziesmu publiskots arī tās videoklips.

'Kohorta' jaunais albums

Foto: Publicitātes attēls

'Kontraflovs' – 'Attiecību Blūzs'

Foto: Publicitātes attēls

Radošā apvienība "Kontraflovs" nākusi klajā ar jaunu dziesmu "Attiecību Blūzs" un dziesmas videoklipu.

Dziesma ir pirmais singls no "Kontraflovs" otrā albuma "SPB".

"Dziesma "Attiecību Blūzs" ir par mūsdienu cilvēka konfliktu starp karjeras un ģimenes dzīves veidošanu. Cilvēki mūsdienās arvien biežāk nespēj atrast pietiekami daudz laiku abiem, piemēram, jauni pāri nevelta laiku bērnu plānošanai, lai tā vietā attīstītu savu karjeru. Tas nav ne labi, ne slikti, tā vienkārši ir. Pēc "Kontraflovs" domām, svarīgi ir nevis tas, cik laika un naudas cilvēkam ir, bet gan tam, kā cilvēks izvēlas savu laiku un naudu izmantot," par dziesmu stāsta Artūrs Rikmanis.

Dziesma ierakstīta "Labo Ierakstu Studija" (Rīga), "Dynamic Records" (Rīga) un "Barron Studios" (Hjūstona) ierakstu studijās.

Dziesmas vārdu autori ir Artūrs Rikmanis, Dāvis Strauss un Juris Šteinfelds jeb Pionieris, kurš jau kopš 90. gadiem ir aktīvs hiphopa mūzikas producents un sniedzis lielu ieguldījumu latviešu hiphopa scēnas attīstīšanā. Dziesmas video veidojuši Jānis Rubenis
un Rinalds Zelts

Grupas nosaukums ir atvasināts no angļu valodas vārda "contraflow", kas nozīmē "pretplūsma". "Kontraflovs ideja ir nedarīt lietas pa straumei, pa plūsmai," skaidro apvienības pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!