Foto: LETA
22. jūlijā "Arēnā Rīga" pirmo reizi notiks jauns televīzijas konkurss amatieru koriem "Eirovīzijas gada koris 2017", kurā deviņi Eiropas valstu amatieru kori izpildīs sešas minūtes garu izvēles programmu bez pavadījuma, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji.

Kordziedāšanas prasmi un tradīcijas konkursā demonstrēs labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm: Austrijas, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Vācijas, Ungārijas, Slovēnijas un Velsas (Lielbritānija). Dalībniekus izraudzījās katras valsts sabiedriskā televīzija, bet Velsā un Latvijā notika nacionālie atlases konkursi.

Latviju pirmajā "Eirovīzijas gada kora" konkursā pārstāvēs meiteņu koris "Spīgo", kas 2008. un 2013. gadā ieguvis pirmo vietu Dziesmu svētkos, kā arī dažādas starptautiskas uzvaras.

Dalībnieku sniegumu vērtēs augsta līmeņa žūrija: britu komponists Džons Raters (John Rutter), Latvijas mecosoprāns Elīna Garanča un šveiciešu diriģents Nikolass Finks (Nicolas Fink). Uzvarētājs saņems "Eirovīzijas gada koris 2017" titulu un Rīgas Domes naudas balvu. Konkursu vadīs Grammy balvas laureāts komponists Ēriks Vitekers (Eric Whitacre) un LTV kultūras raidījumu vadītāja Eva Ikstena.

"Eirovīzijas gada koris 2017" konkurss notiks Nāciju Grand Prix Rīga 2017 un 3. Eiropas koru olimpiādes ietvaros, ko rīko INTERKULTUR sadarbībā ar LIVE RIGA. Uz šo pasākumu Rīgā ieradīsies vairāk nekā 150 kori no visas pasaules.

Koru sacensībām būs iespēja sekot līdzi ne tikai pie televīzijas ekrāniem, bet arī klātienē. Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!