Foto: LETA
Emocionālā apbalvošanas ceremonijā "Arēnā Rīga" paziņoti pirmie Nāciju "Grand Prix Rīga 2017" un 3. Eiropas koru olimpiādes uzvarētāji piecās konkursa kategorijās, kas saņem uzvarētāju un čempionu titulus un mākslinieka Egīla Medņa veidoto balvu. Savukārt atklātā konkursa labākie saņem zelta, sudraba un bronzas diplomus, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Latvijas kori izcīnījuši divus "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" uzvarētāja titulus (sieviešu koris "Balta" un jauktais koris "Ventspils"), 17 zelta un divas sudraba medaļas "Nāciju Grand Prix izcīņā", divus 3. Eiropas koru olimpiādes čempiona titulus (jauktais koris "Laiks" un bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa"), sešas zelta un četras sudraba medaļas Eiropas koru olimpiādē, kā arī astoņus zelta un desmit sudraba diplomus Atklātajā konkursā. Ar šo rezultātu Latvija pašlaik ir stabila līdere saņemto balvu skaita ziņā.

"Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempions kategorijā "Gospeļi, spiričueli, garīga satura mūzika" ir koris no Lielbritānijas "Barnsley Youth Choir" (diriģents Metjū Raits).

Savukārt zelta medaļas no Latvijas ieguva Rīgas Gospelkoris, (diriģente Kristīne Prauliņa) un "GG Choir" (diriģente Elīna Zāģere), bet sudraba medaļu – kamerkoris "Fortius" (diriģente Māra Marnauza).

Kategorijā "Pieaugušo kori" "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempions ir sieviešu koris "Balta (diriģente Māra Marnauza).

Latvijas kori, kas ieguva zelta medaļas: sieviešu koris "Balta" (diriģente Māra Marnauza), RTU jauktais koris "Vivere" (diriģents Gints Ceplenieks), jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode), sieviešu koris "Venda" (diriģentes Anitra Niedre un Rudīte Tālberga), sieviešu koris "Via Stella" (diriģente Liene Batņa), sieviešu koris "Ausma" (diriģents Jānis Zirnis), Ogres Kultūras centra jauniešu koris "Impulss" (diriģentes Gunita Bičule un Daina Čudare), jauktais koris "Burtnieks" (diriģents Egils Lipšāns), LU FMF jauktais koris "Aura" (diriģents Edgars Vītols) un RTU sieviešu koris "Delta" (diriģentes Inta Eizenberga-Cermane, Elīza Hvane un Maija Einfelde).

Par jauniešu koru "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempionu kļuva Pretorijas Universitātes koris "Camerata" no Dienvidāfrikas (diriģents Maikls Barets).

Kategorijas "Folkolora a capella" "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempions ir Latvijas jauktais koris "Ventspils" (diriģents Aigars Meri).
Latvijas kori, kas ieguva zelta medaļas: koris "Ventspils" (diriģents Aigars Meri), bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa" (diriģente Dzintra Orba), jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode) un vokālais ansamblis "Cantabile" (diriģents Toms Kazimirisņickis).

Savukārt sudraba medaļu ieguva LU FMF jauktais koris "Aura" (diriģents Edgars Vītols).

Katgeorijā "Sakrālā mūzika ar pavadījumu" par "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempionu kļuva bērnu koris "Alye Parusa" no Krievijas (diriģente Elena Volodina).
Zelta medaļu ieguva Ventspils Mūzikas skolas vokālais ansamblis (diriģentes Rudīte Tālberga un Anitra Niedre).

3. Eiropas koru olimpiādes Čempionu konkursa kategorijā "Gospeļi, spiričueli, garīga satura mūzika" čempiona titulu saņēma "Barnsley Youth Choir" no Lielbritānijas (diriģents Metjū Raits).
Kategorijā "Pieaugušo kori" par Eiropas koru olimpiādes 2017 čempionu kļuva un zelta medaļu saņēma jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode).
Latvijas kori, kas saņēma zelta medaļas: jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode) un Ogres Kultūras centra jauniešu koris "Impulss" (diriģentes Gunita Bičule un Daina Čudare).
Sudraba medaļas ieguva Talsu Tautas nama sieviešu koris "Vaiva" (diriģente Lāsma Gorka) un vīru koris "Ķekava" (diriģents Arvīds Platpers).

Kategorijā "Jauniešu kori" par Eiropas koru olimpiādes 2017 čempionu kļuva "Vokalensemble Incantati" no Šveices (diriģents Kristians Klukers).
No Latvijas koriem sudraba medaļu saņēma Cēsu Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Tomēr" (diriģente Ilga Šķendere).

Kategorijā "Folklora a cappella" par Eiropas koru olimpiādes 2017 čempionu kļuva Bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa" (diriģente Dzintra Orba).

Latvijas kori, kas saņēma zelta medaļas: Bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa" (diriģente Dzintra Orba), jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode) un vokālais ansamblis "Mirgo" (diriģentes Evija Goluba un Ieva Tālberga).
Sudraba medaļu ieguva jauktais koris "Norise" (diriģente Alise Koknēviča).

Kategorijā "Sakrālā mūzika ar pavadījumu" Eiropas koru olimpiādes 2017 čempiona titulu saņēma bērnu koris "Alye Parusa" no Krievijas (diriģente Elena Volodina).
No Latvijas koriem zeta medaļu ieguva Ventspils Mūzikas skolas vokālais ansamblis (diriģentes Rudīte Tālberga un Anitra Niedre).

Atklātajā konkursā kategorijā "Gospeļi, spiričueli, garīga satura mūzika" no Latvijas koriem sudraba diplomu saņēma Rīgas Kamerkoris (diriģente Gunta Malēvica).

Kategorijā "Jauktie kori, pieaugušie" zelta diplomus ieguva jauktais koris "Burtnieks" (diriģents Egils Lipšāns – kategorijas uzvarētājs) un Ogres Kultūras centra jauniešu koris "Impulss" (diriģentes Gunita Bičule un Daina Čudare).

Savukārt sudraba diplomus ieguva jauktais koris "LINS" (diriģente Maira Līduma), jauktais koris "Atskaņa" (diriģente Ginta Pētersone) un Cēsu Kultūras un tūrisma centra jauktais koris "Wenden" (diriģente Marika Slotina-Brante).

Kategorijā "Viendabīgie kori, pieaugušie" zelta diplomus ieguva Talsu Tautas nama sieviešu koris "Vaiva" (diriģente Lāsma Gorska – kategorijas uzvarētājs) un vīru koris "Ķekava" (diriģents Arvīds Platpers).

Sudraba diplomus saņēma sieviešu koris "Balgale" (diriģente Dina Bičule) un sieviešu koris "Vizma" (diriģente Vizma Zandersone).

Kategorijā "Sakrālā mūzika ar pavadījumu" sudraba diplomus saņēma jauktais koris "Vidzemīte" (diriģentes Dzidra Jēkabsone un Baiba Žēbina) un jauktais koris "Atskaņa" (diriģente Ginta Pētersone).

"Folklora a cappella" kategorijā zelta diplomus saņēma jauktais koris "Ventspils" (diriģents Aigars Meri – kategorijas uzvarētājs), vokālais ansamblis "Mirgo" (diriģentes Evija Goluba un Ieva Tālberga) un jauktais koris "Norise" (diriģente Alise Koknēviča).

Jauniešu koru zelta diplomu saņēma Cēsu Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Tomēr" (diriģente Ilga Šķendere), bet sudraba - jauniešu koris "Lai top" (diriģente Jana Paipa) un Rīgas 84. vidusskolas jauktais koris "Harmonija" (diriģente Līna Kreicberga).

Otrā apbalvošanas ceremonija, kurā arī tiks sumināti labākie kori piecās kategorijās – bērnu kori, kamerkori/ansambļi, sakrālā mūzika a cappella, folklora ar pavadījumu un džezs, pops un šovu kori – Arēnā Rīga notiks 23. jūlijā pl. 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!