Foto: Māris Lazdāns
Sestdien, 5. augustā, Dzintaru koncertzālē, galā koncertā apmeklētājiem bija iespēja izbaudīt divu pasaules līmeņa operdziedātāju – latviešu soprāna Kristīnes Opolais un čehu tenora Pāvela Černoha – spožo sniegumu. Piedāvājam atskatu uz koncertu fotogrāfijās.

Abi solisti muzicēja kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri temperamentīgā itāļu diriģenta Sesto Kvatrīni vadībā. Kvatrīni Latvijas publika varēja iepazīt jau pērn Kristīnes Opolais solo koncertu turnejā.

Krāšņā galā koncerta programma bija sadalīta divās daļās. Pirmajā daļā skanēja ārijas un dueti no Džakomo Pučīni un Džuzepes Verdi operām. Savukārt koncerta otrā daļa bija liriskāka un pacilājošāka – klausītājus priecēja slavenā Antonīna Dvoržāka "Nāras" ārija, Franča Lehāra "Jautrā atraitne" un Franča fon Supē "Vieglā kavalērija" u.c. skaņdarbi. Programma skanēja piecās valodās – itāļu, čehu, krievu, latviešu un vācu valodā.

Kristīnes Opolais un Pāvela Černoha koncerts bija daļa no festivāla Baltijas muzikālās sezonas, kas šovasar norisinās Dzintaru koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!