Foto: Publicitātes foto

Šovasar jau 14. reizi norisināsies starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba". Šoreiz festivāls notiks neierastā laikā - no augusta sākuma datumiem tas pārcēlies uz 12. līdz 14. jūliju.

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotāji, uz festivāla piecām skatuvēm uzstāsies gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķi, teātra, dejas un performanču mākslinieki. Līdz ar norises datumu izziņošanu un biļešu tirdzniecības uzsākšanu festivāla rīkotāji nosauc arī pirmos festivāla galvenos māksliniekus – islandiešu elektroniskās mūzikas grupu "GusGus".

Festivāla "Laba daba" norises vieta paliks nemainīga – Cēsu novada, Līgatnes pagasta, Ratniekos - Latvijas Universitātes atpūtas komplekss "Ratnieki". Organizatori uzsver, ka "Laba Daba" ir vienīgais lielais mūzikas festivāls, kas norisinās ārpus pilsētvides un piedāvā brīvdienas pie dabas, skaistā Gaujas Nacionālā Parka teritorijā.

Kā pirmais lielais vārds festivālā tiek izziņota Islandes elektroniskās mūzikas apvienība "GusGus". Grupa savu darbību uzsāka 1995. gadā, kad iznāca pirmais albums "Gus Gus", līdz šim izdoti 12 albumi, teju 40 singli un video. "GusGus" savā mūzikā atklāj plašu eksperimentālu, inteliģentās deju mūzikas pasauli, apvienojot dažādus virzienus sākot no trip-hopa, tehno un house. "GusGus" arī veidojuši remiksus Bjorkai, "Depeche Mode", "Moloko", "Sigur Ros" un citiem pasaulē labi zināmiem māksliniekiem. Pērnā gada nogalē grupa izdevusi jaunāko albumu "DanceOrama", tajā mūziķi turpina eksperimentēt savās muzikālajās izpausmēs, dodoties ārpus ierastajiem žanriem.

Drīzumā tiks izziņota Latvijas mākslinieku muzikālā programma un vēl vairāku ārvalstu viesu vārdi. Lielajā šķūnī, jeb uz "Suņa" skatuves plānota plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, savukārt filmu programma notiks "Kino zālītē" sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu "2Annas" un būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs LR6 - LU Radio NABA skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā.

Festivāla skatuvju programma un paralēlo norišu klāsts tiks regulāri papildināts un būs skatāms www.labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās.

Festivāls šogad īstenos vēl pieejamāku biļešu tirdzniecības praksi – ģimenēm draudzīgas cenas – būs pieejamas pusaudžu un studentu biļešu kategorijas. Kā ierasts, bērniem līdz 13 gadiem ieeja ir bez maksas un visiem biļešu īpašniekiem telšu pilsētiņā dzīvošana bez papildus maksas. Biļešu tirdzniecība tiek uzsākta 6. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!