Foto: Publicitātes foto
Atzīmējot bērnu grāmatu izdevniecības "Liels un mazs" desmitgadi, nāk klajā Anetes Meleces ilustrētais Ingas Gailes dzejoļu krājums ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem "Vai otrā grupa mani dzird?" Grāmatas atvēršana notiks 14. decembrī 14.00 Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā.

Dzejoļu krājums, kura nosaukumā likts bērnudārzā saklausītais audzinātājas "kaujassauciens", ir mēģinājums veidot konceptuāli jauna veida grāmatu – "lasīšanas krustpunktu".

Pati ģimenes ikdiena ir krustpunkts, kur satiekas gan mazuļu, gan skolas vecuma bērnu, gan pieaugušo dzīves notikumi un attiecības, un tāds krustpunkts ir arī šī grāmata, kuru var lasīt gan vecāki, gan dažādu vecumu bērni.

Tajā ir gan mazo, gan lielo pārdzīvojumi un vērojumi mūsdienīgas, emocionālas dzejas formā, kas var kalpot arī kā rosinājums sarunām ģimenē.

Grāmatā atspoguļojas bērnu un pieaugušo klātbūtne pilsētā, kur aizrit viņu ikdienas dzīve, atrodamas konkrētas Rīgas vietas un sociālās vides, ir jūtama spēcīga saikne ar mūsu laika realitāti.

Inga Gaile izmanto gan brīvā panta un dzejprozas paņēmienus, gan tradicionālos pantmēros rakstītus dzejoļus un skaitāmpantus. Anete Melece veidojusi asprātīgas ilustrācijas, spēles, uzdevumus, krāsojamas lapas, grāmatā ir vieta arī lasītāju portretiem un pašu sacerētam dzejolim, lai bērniem šī grāmata būtu arī iespēja rotaļai un pašu radošām izpausmēm.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51 – 12 un tās mājas lapā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā "Istaba" K. Barona ielā 31A, veikalā "M50" Miera ielā 50, grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" K. Barona ielā 21A, veikalā "Mazputniņš" Miera ielā 19, veikalā "Muhamors" Baznīcas ielā 14, LNMM zīmola fonda suvenīru veikalos Izstāžu zālē Arsenāls Torņa ielā 1, Mākslas muzejā "Rīgas Birža" Doma laukumā 6 un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!