Foto: Publicitātes foto

Vairākas izstādes, "Valmieras puikas" Valmieras teātrī, Zvaigžņu festivāls Liepājā un Lielās mūzikas balvas ceremonija Rīga, kā arī dziedātājas Aijas Andrejevas jaunā albuma "Tagadne" prezentācijā – šādi notikumi tika iezīmēti aizvadītās nedēļas kultūras notikumu kalendārā. Kādi tie bija – astoņās foto galerijās.

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, 11. novembra krastmalā 35, ir aplūkojama ukraiņu gleznotāja Ivana Vitjuka personālizstāde "Domas par mājām". Izstādes atklāšana notika 8. martā, bet publikai tā būs pieejamas līdz pat 7. aprīlim.

Ivans Vitjuks ir radoši aktīvs ukraiņu mākslinieks. Viņš personālizstādē "Domas par mājām" eksponēs no 2022. līdz 2024. gadam Latvijā tapušos mākslas darbus. Mākslinieks pārstāv Ukrainas reālisma un impresionisma estētikā bāzētu stilistiku un daudz strādā plenērā - glezno un zīmē no dabas. Gleznās, kas veidotas eļļas tehnikā uz kartona vai audekla, un zīmējumos, dominē urbānās ainavas motīvi. Gleznotājs ir vērīgs Rīgas pilsētvides un tās nosacītās, tonālās krāsainības vērotājs un dokumentētājs. Mākslinieks ir ticis aicināts veidot personālizstādi Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā LMS Ukrainas atbalsta programmas ietvaros.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!