Foto: Publicitātes foto

Joprojām turpinās pašmāju kino leiputrija, piedāvājot aizvien jaunas un jaunas filmu pirmizrādes. Aizvadītajā nedēļā uzmanības centrā bija režisors Dāvis Sīmanis un viņa filma "Marijas klusums", kas jau paguvusi tiks pie starptautiska novērtējuma. Savukārt kino gardēžu priekam sākās arī īsfilmu festivāls "2Annas". Tāpat pagājušajā nedēļā "Zelta ābeles" ceremonijā tika godalgotas skaistākās pērn izdotās grāmatas, bet Rundāles pils izsmalcinātajā gaisotnē skanēja baroka mūzikas pērles. Taču īpašu uzmanību pelnījuši pagājušās nedēļas jubilāri, kuri dažādās vietās Latvijā ar radošiem notikumiem svinēja savas apaļās dzimšanas dienas. Mūziķis Ainars Virga viesus pulcēja Liepājā, komponists Kristaps Krievkalns Cēsīs, bet mākslinieks Mareks Gurcekis – Siguldā. Par šiem un citiem kultūras notikumiem aizvadītajā nedēļā – 10 fotogalerijās.

Piektdien, 5. aprīlī, Latvijas Zinātņu akadēmijā ar īpaši veidotu performanci "Prāt-palikumi" tika atklāts 28. Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas". Pasākums pulcēja gan festivāla organizatorus, režisorus un kino industrijas pārstāvjus, gan jebkuru interesantu.

Īpaši festivāla tēmai "prāts" veidotā performance "Prāt-palikumi" piedāvāja neierastu mākslas izpausmi un refleksiju par cilvēka prāta neierobežotajām spējām. Plānojot atklāšanas performanci viena no svarīgākajām lietām un motīviem bija pasākuma lokācija - Zinātņu akadēmija. "Šī vieta un telpa ar vīriešu zinātnieku portretiem pie sienas iedvesmoja palūkoties uz alternatīvām nākotnes un pagātnes realitātēm," stāsta Laima Graždanoviča festivāla mākslinieciskā vadītāja. Performanci veidoja jauno mediju māksliniece un lektore Latvijas Mākslas akadēmijā Ieva Vīksne kopā ar dejotājiem Madaru Annu Baltiņu, Ņikitu Paskaru un muzikālo duetu "Radioserviss".

Jau vēstīts, ka šogad "2Annas" notiek no 5. līdz 11. aprīlim.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!