Foto: DELFI
Latvijas autoru biedrība "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/ Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LAA) autoratlīdzības uz AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbanka") kontiem līdz šim pārskaitīja 319 autoriem, informēja AKKA/LAA sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Orole.

Biedrība savā mājaslapā autorus informē, ka saistībā ar "Krājbankas" darbības apturēšanu autori, kuriem autoratlīdzība līdz šim pārskaitīta uz šo banku, aicināti atvērt kontu kādā citā bankā un nekavējoties par to paziņot AKKA/LAA, rakstot uz e-pastu "ilze.karpa@akka-laa.lv" vai ierodoties personīgi AKKA/LAA birojā.

"Ievērojot to, ka mēs regulāri pārskaitām autoriem atlīdzību, mums ir nepieciešams zināt arī autoru bankas datus. Uzzinot par "Krājbankas" problēmām, publicējām paziņojumu mājaslapā, kā arī šobrīd izsūtām informatīvas vēstules autoriem, kuru konts ir "Krājbankā", kā arī daļu no autoriem cenšamies apzvanīt. Liela daļa autoru arī paši jau ir vērsušies pie mums un informējuši par kontu citā bankā, kur varam viņiem pārskaitīt atlīdzību. Šādu informāciju izplatām, jo daudziem autoriem autoratlīdzība ir nozīmīgs ienākumu avots, un mēs vēlamies, lai viņi arī varētu to saņemt," akcentēja Orole.

Viņa minēja, ka autori ir satraukušies par to, vai varēs saņemt savu naudu, taču satraukums vairāk esot saistīts ar neziņu par "Krājbankas" situāciju.

Jau ziņots, ka Latvijas valdība gaidīs Lietuvas lēmumus par "Snoras" bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar "Krājbanku", žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Politiķis apliecināja, ka tālākie lēmumi būs saistīti ar "Krājbankas" mātesbankas "Snoras" situāciju Lietuvā un kaimiņvalsts lēmumiem glābt vai neglābt "Snoras" banku. Dombrovskis jau sazinājies ar Lietuvas premjeru Andrju Kubiļu, kurš apliecinājis, ka Lietuvas valdības lēmums varētu būt gaidāms tuvākajā laikā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!