Foto: F64

Svētdien, 19.janvārī, Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīgas programmas "Rīga 2014" atklāšanas noslēdzošajā dienā sākusies arī Rīgas partnerpilsētas Siguldas sagatavotā kultūras programma, kurā jau pirmajā dienā netrūka dažādu videoprojekciju, gaismas objektu un muzikālu priekšnesumu.

Siguldā Livonijas ordeņa pilī skatāma Francijas radošās kompānijas "Picto Facto" lielformāta gaismas un krāsu pilsētvides instalācijas "Billevesees". Tās veido neordināras un fantastiskas formas, kas atdzīvina pilsētvidi un aicina apmeklētājus pulcēties ap tām, dalīties sarunās un smieklos brīvā atmosfērā.

Siguldas dzelzceļa stacijā darbojās papīrmākslas darbnīca "Viktora vēstules" ar piedāvājumu "Vēstule no Siguldas", kā arī atvēršanas svētkus piedzīvoja Gunāra Dukštes grāmata "LIDOJUMĀ! Pieskārieni Latvijai".

Uz Siguldas evaņģēliski luteriskās baznīcas sienas bija skatāma mākslas performanci "Kā uz papīra parādās burti?", ko veidojuši Jānis Purcens, Norberts Skraucis, Ronalds Melkers un Silvija Skrauce. Savukārt Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā elektroniskās mūzikas programmu "Koncerts septiņiem sintezatoriem" piedāvāja taustiņinstrumentālists Kaspars Tobis un video mākslinieks Artis Dzērve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!