Foto: Publicitātes foto
Atkārtoti pēc apmeklētāju pieprasījuma līdz 2015. gada 1.februārim Mencendorfa namā atgriežas Sanktpēterburgas vaska figūras.

Kā portālu "Delfi" informē izstādes rīkotāji, rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem būs lieliska iespēja apskatīt apbrīnojami reālistiskas vēsturisku personību un leģendāru varoņu figūras. Tāpat būs pārstāvēti arī populāri tēli no bērnu animācijas filmām un pasakām.

Par izstādes nozīmīgāko notikumu uzskatāma kompozīcija, kas tapusi pēc Leonardo da Vinči freskas "Svētais vakarēdiens" motīviem, kas atrodas Santa Maria della Grazie baznīcā Milānā. Gleznā ir attēlots Jēzus Kristus un viņa mācekļu pēdējais vakarēdiens, kā tas ir aprakstīts Jāņa evaņģēlija 13:21. Apkārt Kristus figūrai pulcējušies viņa mācekļi: Pēteris un viņa brālis Andrejs, tad Jēkabs (Zebedeja dēls) un viņa brālis Jānis, Filips un Bartolomejs, Toms un Matejs, Jēkabs (Alfeja dēls) un Tadejs, Sīmanis un Jūda Iskariots. Reliģiskā kompozīcija atstāj saviļņojošu iespaidu, kas it īpaši nozīmīgi šķiet Ziemassvētku laikā. Šo izstādes daļu papildina Salomes un ķēniņa Hēroda tēli.

Apmeklētājiem būs iespēja satikt tādas leģendāras personas kā sengrieķu filozofu un matemātiķi Platonu un Hipokratu, renesanses laika dižgarus Mikelandželo un Leonardo da Vinči, vienu no spilgtākajiem spāņu sirreālisma gleznotājiem Salvadoru Dalī un Amerikas slavenāko pāri Džonu Ficdžeraldu ar Žaklīnu Kenediju.

Mēs esam padomājuši arī par mazajiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Viņiem būs interesanti savām acīm ieraudzīt varoņus no animācijas filmas "Šreks", apskatīt zaļo Šreku, Fionu un Ēzeli, tēlus no animācijas filmas "Ledus Laikmets" Mamutēnu, Oposumu un Sliņķi, zilos Avatarus, rakstnieces Astrīdas Lindgrēnes radītos varoņus - Karlsonu un Brālīti u.c.

Izstādes kurators Armens Arutjunjans atzīmē, ka "Rīgā ir ieradusies ļoti nopietna kolekcija, kas ne tikai izklaidēs, bet arī izglītos apmeklētājus. Neapšaubāmi, par ekspozīcijas centrālo daļu kļūs kompozīcija, kas veidota pēc Leonardo da Vinči freskas "Svētais vakarēdiens" motīviem.

Jāatzīmē, ka vaska figūras ir veidotas ārkārtīgi rūpīgi, ievērojot vēsturisko precizitāti, apkopojot un izmantojot informāciju no dažādiem avotiem. Esam priecīgi, ka šī ir jau otrā izstāde, ko veidojam sadarbībā ar rīdzinieku māju — muzeju Mencendorfa nams."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!