Foto: LETA

Lai sniegtu atbalstu Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (LNSO) un stiprinātu to kā nacionālas nozīmes klasiskās mūzikas aprites pamatvērtību, Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone kļuvusi LNSO patronesi.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis kopā ar kundzi iespējamo turpmāko sadarbību ar LNSO pārrunājis ar orķestra galveno diriģentu un māksliniecisko vadītāju Andri Pogu un orķestra direktori Indru Lūkinu pēc "LNSO Vecgada koncerta ar Raimondu Paulu" apmeklējuma, informē LNSO pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinsa.

LNSO vadītāja uzsver, ka orķestris ir pagodināts un gandarīts par Valsts prezidenta un viņa kundzes ļoti ieinteresēto attieksmi valsts kultūrpolitikas jautājumos. "Domājam, ka Valsts prezidenta kundzes līdzdalība orķestra dzīvē patroneses statusā palīdzēs aktivizēt izglītojošo programmu, dodot iespēju mūzikas skolu audzēkņiem no visas Latvijas apmeklēt simfoniskās mūzikas koncertus un rosinot viņu interesi izvēlēties profesionāla mūziķa karjeru," sacīja Lūkina, piebilstot, ka pārrunāta arī savstarpēja sadarbība valsts reprezentācijas pasākumu rīkošanā.

2015. gadā ir nodibināts LNSO fonds, kurā ar aktīvu līdzdalību iesaistījušies sabiedrībā pazīstami uzņēmēji, juristi un ārsti. Fonda darbības mērķis ir aktivizēt LNSO publisko tēlu sabiedrībā, kā arī piesaistīt finansējumu tādām ārkārtīgi svarīgām jomām orķestra dzīvē kā jaunu instrumentu iegādei un jauno mūziķu izglītošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!