Foto: LETA
Jaunā Rīgas teātra (JRT) rekonstrukcijas projekts Rīgas pilsētas būvvaldē patlaban nav iesniegts, informē būvvaldes pārstāve Ilze Žūka.

Viņa nevarēja komentēt, cik ilgs laiks būvvaldei varētu būt nepieciešams, lai pieņemtu lēmumu par konkrēto projektu. Žūka piebilda, ka arī tad, kad būvniecības dokumentācija būs iesniegta, būvvalde neprognozēs lēmuma pieņemšanas termiņus, pirms speciālisti nebūs detalizēti izvērtējuši visu dokumentāciju.

Žūka norāda, ka normatīvajos aktos ir noteikti termiņi, kādos būvvaldei dokumentācija jāizvērtē, taču, ņemot vērā dažādus apstākļus, būvvalde nevar prognozēt lēmuma iespējamo datumu, neiepazīstoties ar projekta dokumentāciju un tās kvalitāti.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) pārstāvis Arnis Blodons aģentūrai stāsta, ka JRT rekonstrukcijas projektam patlaban tiek veikta būvekspertīze un tas neietekmējot rekonstrukcijas gala termiņus.

Kā ziņots, nepilnību dēļ pērnā gada nogalē tika apturēta JRT rekonstrukcijas projekta īstenošana, taču tās jau esot novērstas un projektu paredzēts iesniegt saskaņošanai būvvaldē.

Būvvaldē skaidro, ka būvprojekts novembrī skatīts Inženieru padomē, taču tur konstatētas nepilnības, tāpēc projekta attīstītājiem uzdots tās novērst un būvniecības dokumentāciju sakārtot atbilstoši normatīviem.

"Tiek vērtēta projekta atbilstība normatīvajiem aktiem. Tā kā ēka ir sabiedriski nozīmīga, tad jābūt visām ekspertīzēm, jābūt civiltiesiskajām apdrošināšanām," skaidroja Rīgas būvvaldes speciālists Viesturs Brūzis.

Pasūtītājs ir VAS "Valsts nekustamie īpašumi", JRT rekonstrukcijas projekta autore ir Zaiga Gaile.

Plānots, ka pēc rekonstrukcijas teātris iegūs trīs modernas, akustiski kvalitatīvas zāles, telpas aktieriem, personālam, mājīgu pagalmu, kafejnīcu, pamanāmu ēkas fasādi ar neiztrūkstošo Eduarda Smiļģa attēlu. 1902.gadā celtā ēka pēdējo reizi pienācīgi remontēta teju pirms 60 gadiem. Tagad tās rekonstrukcijas izmaksas plānotas vismaz 18 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!