Foto: LETA
Koncertzāle "Lielais dzintars" Liepājā, kas tika atklāta pagājušā gada vasarā, pretendē uz prestižu, starptautisku arhitektūras balvu "Architizer A+Awards" kategorijā "Koncertzāles un teātri", liecina informācija "Architizer A+Awards" mājaslapā.

Arhitekta Folkera Gīnkes biroja izstrādātais projekts "Lielais dzintars" konkurē ar Harbinas operas namu Ķīnā, koncertzāli "Stormen" Norvēģijas pilsētā Būdē, divām celtnēm Polijā – Starptautisko konferenču centru Katovicē un Šekspīra teātri Gdaņskā.

Kā vēsta koncertzāles "Lielais dzintars" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Hartmane, šis ir augsts sasniegums Latvijas arhitektūras mērogā, ņemot vērā plašu starptautisku konkurenci konkursa ietvaros.

"Architizer A+ Awards" ir nozīmīga apbalvojumu programma, kuras uzdevums ir veicināt un atbalstīt gada labākos veikumus arhitektūrā. Galvenais balvas piešķiršanas mērķis ir veicināt jēgpilnas arhitektūras novērtēšanu un atzīšanu pasaulē.

Konkursa finālistus ik gadu izvēlas starptautiska žūrija, kas sastāv no 300 jomas profesionāļiem. Projektu pamata atlases kritēriji konkursa ietvaros skar arhitektūras formu, funkcionalitāti un novitāti, liela nozīme ir piešķirta arhitektūras iecerei un vīzijai.

"Architizer" ir viena no pasaulē lielākajām arhitektūras datu bāzēm internetā, kurā apkopotas vairāk nekā 100 000 pasaules prestižāko un lielāko uzņēmumu ēkas. Datu bāze ir populārs un pieprasīts interneta resurss arhitektu, studentu un citu interesentu vidū.

Līdztekus žūrijas vērtējumam norit arī publikas balsojums, kurā ikviens atbalstītājs līdz 1.aprīlim aicināts reizi dienā nobalsot par sev tīkamāko ēku. Balsot iespējams "Architizer A+ Awards" mājaslapā, autorizējoties ar "Facebook", "Google" vai "LinkedIn" kontiem.

Uzvarētāji tiks paziņoti 12. aprīlī, savukārt svinīgā apbalvošana notiks maijā, Ņujorkā.

Foto: Koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!