Foto: Publicitātes foto
Izstāžu centrā Ķīpsalā 17. jūnijā plkst. 20.00 notiks Tautas deju ansambļa "Teiksma" (TDA "Teiksma") 70 gadu jubilejas dejas uzveduma "Brīdis pirms" pirmizrāde, ko veido horeogrāfs Jānis Ērglis un režisors, scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Jaunais uzvedums skatītājus ievedīs noslēpumainajā aizkulišu pasaulē, ļaujot līdz ar dejotājiem izdzīvot tur valdošās emocijas. Tas sniegs privilēģiju skatītājiem ieraudzīt to, par ko pēc koncerta var dzirdēt tikai nostāstus.

"Aizkulises ir maģiska vieta, kurā satiekas panika un aizmāršība, smiekli un satraukums, mīlestība un laime. Tā ir vieta, kur meitenes rada tēlu, izmantojot grima kārtu, pinot bizes un klusībā lādējoties par līmējamām skropstām. Arī puiša tēls rodas turpat, vēl pēdējo reizi meklējot vainīgo "kurš ir savācis manas Latgales bikses?"," ar uzveduma stāstu iepazīstina "Teiksmas" dejotāja Renāte Konstante.

Deju uzvedumā "Brīdis pirms" uzstāsies tautas deju ansamblis "Teiksma", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Teiksma", uzvedumu papildinās pianists Māris Šērs. Horeogrāfs ¬– Jānis Ērglis, scenogrāfs un režisors – Reinis Suhanovs, tērpu māksliniece – Evija Dāboliņa.

Biļetes iepriekšpārdošanā: "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!