Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidkorejas barista Lī Kangs-bins (Lee Kang-bin) sava aroda mākslu attīstījis līdz līmenim, kādu nenākas vis redzēt katru dienu, proti, viņš kafijas putās rada miniatūras slavenu gleznu reprodukcijas.

Ar mazām otiņām un karotēm, izmantojot biezu kafijas krējumu un pārtikas krāsvielas, 26 gadus vecais Lī aptuveni 15 minūšu laikā spēj uzgleznot Vinsenta van Goga "Zvaigžņoto nakti" un Edvarda Munka "Kliedzienu". Šāds uzturā lietojams mākslas darbs maksā apmēram astoņus ASV dolārus.

Foto: Reuters/Scanpix

"Reiz es uzzīmēju "Zvaigžņoto nakti". Uz kafijas putām tas izskatījās tik īpaši, ka pēc tam man sāka šo kafiju pasūtīt vēl un vēl," Lī atklāj aģentūrai "Reuters". "Parasti klienti man pasūta savu mīļāko mākslas darbu "reprodukcijas"."

Lī atklāj, ka nekad nav mācījies zīmēt. Ar kafijas gatavošanu viņš sāka nodarboties 17 gadu vecumā obligātā karadienesta laikā. Tas viņam tik ļoti iepaticies, ka iegādājies kafijas aparātu un netālu no Ziemeļkorejas robežas armijas nometnē "atvēris" kafejnīcu saviem biedriem.

Foto: Reuters/Scanpix

Nu viņam pieder pašam sava kafejnīca Seulas centrā "Cafe C. Through.", kur jaunietis priecē klientus ar dažādiem "mākslas darbiem" - sākot no sarežģītiem lielmeistaru gleznu pakaļdarinājumiem, beidzot ar Disneja multfilmu varoņiem.

"Es ieraudzīju televīzijā baristu, kurš zīmē slavenas gleznas. Man šķiet, ka viņam ir zelta rokas," saka 24 gadus vecais students Kims Su-Kjungs (Kim Su-Kyung), kurš nesen apmeklējis Lī kafejnīcu.

Foto: Reuters/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!