Foto: Pērs Bogomazovs
Latvijas Literatūras gada balvas 2012 pretendents kategorijā "Labākais dzejas krājums": Pēteris Draguns par dzejoļu krājumu "Tumšā stundā", izdevējs "Neputns".

Dzejnieks, tulkotājs, publicējis rakstus un recenzijas par literatūru, pirmais dzejoļu krājums "Inde" nāca klajā 2003. gadā.

Beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Kultūras teorijas, vēstures un nodaļu, aizrāvies ar Austrumu reliģijām. Strādājis par dizaineri preses izdevumos, uzstājies kā dziesminieks un arī pats sacerējis dziesmas. Atdzejojis Latvijas jauno krievu dzejnieku (Sergeja Timofejeva, Semjona Haņina, Artūra Puntes), ukraiņu jaunās dzejnieces Oļesjas Mamčičas, kā arī baltkrievu jauno dzejnieku darbus.

Liāna Langa: "Grāmata izraisījusi sajūsmu un neizpratni, nosodījumu un šausmu kliedzienus."

Ieva Kolmane: "Tuvredzīga dzeja tās labākajā izpratnē, proti, nevis miglaina vai īsredzīga, bet optiski mulsinoši tracinoša, un arī krājuma dizainā uzķerta īstā nots. .. Draguns māk atrast īstos taustiņus, tad tu prāto – jā, sāļš, asins, zvaigznes, sapņi, tumsa, gaisma... Lielas asis, ko bez Draguna varbūt nemaz neieraudzīsi."

Jānis Ozoliņš: "Pētera Draguna grāmatas forma un saturs lasītāju valdzina ar liriku un satrauc ar tumšo maģiju. Tā uzdod jautājumu – kas šobrīd, 21. gadsimtā ir dzeja, kādas ir tās attiecības ar svēto un nešķīsto..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!