Foto: AFP/Scanpix

2013.gada 30.janvārī uz Dānijas Karaliskā teātra skatuves pirmizrādi piedzīvos iestudējums par angļu dziedātājas Eimijas Vainhausas, kura aizsaulē aizgāja 2011.gada jūlijā, dzīvi, vēsta ārvalstu mediji.

Iestudējums ”Amy” vēstīs par Vainhausas, kura pasaules slavu sasniedza 22 gadu vecumā, radošo darbību, sabiedrības spiedienu, ko viņa sajutusi, kā arī privātās dzīves problēmām un atkarību no narkotikām un alkohola.

Lugas, pēc kuras uzvesta izrāde, sarakstīšanā piedalījušies 11 dāņu autori un tās nosaukums ir ”Sarkanā istaba”. Tās pamatā ir intervijas ar Vainhausu, avīžu raksti, koncertu materiāli, viņas vēstules un albumu ”Frank” un ”Back to Black” dziesmas.

Izrādes režsiora vārds netiek atklāts.

Jau vēstīts, ka Eimija Vainhausa tika atrasta mirusi savā Londonas mājā 2011.gada 23.jūlijā.

Vainhausa bija viena no izcilākajām jaunākās paaudzes souldziedātājām. 2003.gadā iznāca viņas debijas albums "Frank", kurš tika izplatīts 3,5 miljonu eksemplāru tirāžā. Taču popularitāti Vainhausai atnesa albums "Black to Black", kas nāca klajā 2006.gadā un tika pārdots 11 miljonu tirāžā. Šī albuma skaņdarbs "Rehab" saņēma piecas "Grammy" balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!