Foto: Publicitātes foto
Šo sezonu Daugavpils teātris uzsāks septembra vidū, kad Daugavpils cietoksnī norisināsies teātra festivāls-darbnīca "Telpa- Daugavpils".
Festivāls būšot vērienīgākais šāda veida notikums pilsētas vēsturē un tā laikā pilsētā notiks dažādas diskusijas, lekcijas ar profesionāļu piedalīšanos. Lielākā uzmanība tiks pievērsta mākslinieku spējai atdzīvināt Daugavpils cietokšņa telpas un, iedvesmojoties no pilsētas vides, radīt jaunas izrādes. Plānots, ka tādā veidā festivāls par visas pilsētas mākslas pasākumu.

Savukārt sezonas pirmā izrāde būs V. A. Mocarta opera "Teātra direktors", kā arī skatītājus sagaidīs citas iepriekšējās sezonas favorītizrādes. Kopumā pagājušajā sezonā Daugavpils teātris uzveda divpadsmit pirmizrādes. Teātra direktors O.Šapošņikovs norāda, ka šī sezona, būtiski neatšķirsies, un līdz gada beigām ir paredzēti seši jauniestudējumi.

Šosezon Daugavpils teātra Lielajā zālē savu režijas debiju piedzīvos horeogrāfe I. Saveļjeva ar dejas izrādi "Kazanova". Horeogrāfe jau divus gadus pēc kārtas ir izpelnījusies nominantes godu Spēlmaņu nakts gada balvā un arī ar šo autorizrādi parādīs savas spējas gan kā horeogrāfe, gan kā režisore. Uzvedumā iesaistīsies Daugavpils teātra modernā  baleta trupa, kā arī dramatiskā teātra aktieri.

Daugavpils teātris skatītājiem piedāvās arī kopprojektu ar Latvijas Kultūras akadēmijas absolventiem, kad būs skatāms akadēmijas pasniedzēja un režisora M.Gruzdova iestudējums. Šis jauniestudējums būs ne tikai  kā repertuāra sastāvdaļa, bet arī mēģinājums teātrī "iepludināt jaunas asinis". No vienas puses Latvijas Kultūras akadēmijas absolvējušajiem studentiem būs  iespēja sevi pierādīt teātrī, kurš ir ārpus Rīgas, iepazīstot Daugavpils teātra radošo vidi un no otras puses Daugavpils teātra aktieriem būs iepēja  sadarboties ar jaunu režisoru un pedagogu un tikko LKA beigušajiem studentiem.

Savukārt krievu valodā tiks iestudēta A. Čehova luga "Kaija" (rež. O.Šapošņikovs). Iestudējot krievu klasiku Daugavpils teātris atspoguļo kā tendenci savu skatītājiem piedāvāt  arī nopietno krievu dramaturģiju.

Tāpat kamerizrādi - poļu autora V. Tomčika "Nirnbergu" latviešu valodā  iestudēs H. Petrockis. Tomčiks darbā no neparasta rakursa raugās uz vēsturikajiem līkločiem un  to skartajiem  cilvēkiem, lielāko uzsvaru liekot uz cilvēku likteņiem. Polijā šī luga ir orģināldramaturģijas topā un ir iestudēta arī citās valstīs.

Šosezon teātrī netiks aizmirsts arī par mazajiem skatītājiem un Daugavpils teātra aktiera  M.Korsieša režijā  būs skatāma izrāde "Trīs sivēntiņi", kurā teātra aktieri būs apvienojušies, lai ne vien spēlētu uz skatuves, bet arī, lai paši veidotu kostīmus un izrādes scenogrāfiju. Tāpat tradicionāli plānots uzvest Ziemassvētku izrādi visai ģimenei, kuru šosezon iestudēs režisors V. Jansons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!