Foto: F64

Pirms 50 gadiem - 1965. gada 17. maijā - pasaulē nāca teātra un kino aktieris Ģirts Krūmiņš.

Krūmiņš mācījies Tautas Kinoaktieru studijā, 1992. gadā pabeidzis Latvijas Mūzikas akadēmijas Kultūras un mākslas zinātņu fakultātes Daugavpils aktieru kursu.

No 1993. gada strādājis teātrī "Skatuve", bet kopš 1994. gada - Jaunajā Rīgas teātrī. 1998. gadā Krūmiņš debitējis arī kino.

Spilgtāko kino lomu vidū jāmin Velns 2001. gada daudzsēriju filmā "Saldā indes garša", no azartspēlēm atkarīgais arhitekts kinolentē "Man patīk, ka meitenes skumst", kā arī Bermonta loma "Rīgas sargos".

Taču Krūmiņa centrālā darbošanās vieta, bez šaubām, ir Jaunā Rīgas teātra skatuve - viņš tajā uzstājies vairāk kā 50 dažādās lomās teju visos skatītāju iemīļotākajos iestudējumos.

Tostarp viņš tēlojis izrādēs. "Aspazija. Personīgi", "Divpadsmit krēsli", "Dzeja", "Ilgu tramvajs", "Oblomovs", "Zilākalna Marta", "Klusuma skaņas", "Latviešu mīlestība", "Revidents", "Tims Tālers jeb pārdotie smiekli" un citās.

1992. gadā viņš ir saņēmis Latvijas profesionālo teātru skates balvu "Gada labākā debija", bet 2012. gadā - Spēlmaņu nakts balvu "Gada aktieris" par Kempa lomu izrādē "Vigīlija. Sapnis par nomodu" un Oblomova lomu izrādē "Oblomovs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!