Foto: Evija Pintāne

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) bakalaura programmas Dramatiskā teātra aktiera mākslas un Dramatiskā teātra režijas mākslas 4. kursa studenti vēsta, ka 7. augustā plkst. 19:00 Latvijas Nacionālajā teātrī būs iespēja vērot diplomizrādi "Sapnis vasaras naktī" Elmāra Seņkova režijā.

"Sapnis vasaras naktī" ir viens no populārākajiem un visvairāk iestudētajiem Viljama Šekspīra darbiem, luga ir daudzslāņaina un sarežģīta komēdija ar ironisku skatījumu uz cilvēka dzīves problēmām. Iestudējums veidots kā jauno aktieru pašrefleksija par teātri, meklējot atbildes uz jautājumiem: Ko nozīmē teātris? Ko nozīmē būt aktierim? Kur ir robeža starp realitāti un šķietamību? "Sapnis vasaras naktī" ir izrāde par teātra maģiju, tā nebeidzamajām iespējām un realitātēm, kurās tas ieved skatītājus.

"Šīs izrādes kontekstā tiks pētīta teātra maģija, teātris skatīts gan kā institūcija, gan kā mākslas fenomens. Izrāde ir par realitātēm, kurās uz skatuves esošais var pārtapt par jebko," stāsta režisors. "Pētot šo dažādo realitāšu iespēju robežas, izrāde rosinās domāt, vai arī ārpus skatuves, mūsu ikdienas dzīvē ir iesaistīta kāda paralēla, maģiska pasaule; vai tas, ko redzam, patiešām ir realitāte vai tikai šķietamība."

Pēc ilgāka laika perioda, LKA Dramatiskā teātra kursam atkal ir iespēja veidot diplomdarba izrādi kādā no Latvijas repertuārteātriem, jo vairāk – uz Nacionālā teātra lielās skatuves kāps absolvējošā kursa pilnais sastāvs.

Izrādes režisors – Elmārs Seņkovs, režisora asistents – Toms Treinis, horeogrāfija – Agate Bankava, scenogrāfija – Evija Pintāne, kostīmu māksliniece – Marija Rozīte-Vītola, mūzikas autors – Mārtiņš Zariņš, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, video mākslinieks –Toms Zeļģis.

Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!