Foto: Gatis Priednieks-Melnacis

Ar īpašu Raiņa lugas "Spēlēju dancoju" iestudējumu Valmiermuižas staļļa laidarā un citām izrādēm brīvā dabā un pilsētvidē aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājies Valmieras vasaras teātra festivāls, pulcējot vairāk nekā 5000 apmeklētāju.

Kopumā trīs dienās apmeklētājiem tika piedāvāti 20 notikumi deviņās vietās Valmierā un Valmiermuižā. "Neskatoties uz plašo kultūras piedāvājumu nedēļas nogalē visā Latvijā, festivāls izpelnījās lielu atsaucību – visas izrādes bija pilnībā izpārdotas, skatītāji novērtēja arī bērnu un jauniešu programmu, brīvdabas kino programmu un mūzikas vakarus," festivāla norisi komentē tā rīkotāji no Valmieras teātra.

Festivāla teātra programmā tika piedāvātas Rūdolfa Blaumaņa un viņa laikabiedru darbu skatuves versijas, kas tapa īpaši festivālam – režisors Mārtiņš Eihe kopā ar grupu "Iļģi" senā muižas kompleksa laidarā Valmiermuižā veidoja Raiņa "Spēlēju, dancoju", vecajā Valmieras dzelzceļa depo varēja noskatīties modes mākslinieku MAREUNROL'S un mūziķa Shipsea versiju par Blaumaņa balādi "Tālavas taurētājs", savukārt starptautiskās sadarbības ietvaros Valmieras vecpilsētā zviedru raksturu atklājēja Augusta Strindberga lugu "Jūlijas jaunkundze" piedāvāja projektu teātris "Kell Kümme theatre" no Igaunijas.

Foto: Gatis Priednieks-Melnacis. Skats no izrādes "Jūlijas jaunkundze"

Bērnu programmā īpašu atsaucību izpelnījās Kārļa Krūmiņa veidotā izrāde "Nāc laukā!", kas notika vairāku Valmieras daudzdzīvokļu namu pagalmos. Jauniešiem skeitparkā tika piedāvāta performance "Supsupsukas", papildus teātra izrādēm vakaros Hanzas laukumā apmekētāji varēja skatīties Ziemeļvalstu kino filmas, ko piedāvāja Rīgas starptautiskais kino festivāls (Riga IFF), bet Valmiermuižas alus dārzā notika dažādu grupu un mūziķu koncerti.

Valmieras vasaras teātra festivālu noslēdza danči Valmiermuiža ar grupas "Iļģi" piedalīšanos.

Festivālu rīkoja Valmieras drāmas teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!