XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku priekšpēdējā diena, 8. jūlijs, bija veltīta Latvijas novadu tradīciju bagātībai. Folkloras dienā "Tīra spēle. Gods. Godi. Godīgums." piedalījās 130 visdažādāko kolektīvu gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Diena kā raibu raibais lakats – tā Folkloras dienu pieteica Dziesmu svētku rīkotāji. Tā aizsākās ar zibakciju-sadziedāšanos pie Brīvības pieminekļa, bet turpinājās ar koncertiem un dančiem visas dienas garumā gan Vērmanes dārzā, gan Svētku kvartālā Esplanādē. Dienas noslēgumā uz Zaļās skatuves Raiņa pieminekļa pakājē kāpa pagan metal grupa "Skyforger", lai izpildītu savu akustisko folkloras programmu. Pirmo reizi Dziesmu svētku programmā bija kadriļu stunda, tika veidota ziedu vainagu izstāde, kopā ar skatītājiem vestas rotaļas un apgūtas dažādas prasmes.

Folkloras dienā piedalījās 130 Latvijas un diasporas folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, mazākumtautību folkloras kopas, kā arī pieci stāstnieki, sniedzot iespēju, skatītājam aktīvi iesaistoties, ieskatīties tradīciju elementu daudzveidībā un novadu folkloras raksturzīmēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!