"Delfi" un LMT Viedtelevīzija piedāvāja noslēdzošo XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku tiešraidi – aicinām piedzīvot noslēguma koncerta "Kopā augšup" aizkulises.

Tiešraides vadītāji Māra Sleja un Ritvars Toms Logins devās dziedātāju rindās, lai kopā ar svētku dalībniekiem izdzīvotu noslēguma koncerta norisi un tās emocijas, kas valda aizkulisēs.

Noslēguma koncerts "Kopā augšup" ir veltījums Svētku tradīcijas 150. gadadienai un vēlējums mūsu visu kopīgajai un gaišajai rītdienai. Noslēguma koncertā piedalīsies 449 kori, 89 deju kolektīvi, 61 pūtēju orķestris, apvienotais koklētāju ansamblis un citi mākslinieki.

Mežaparka Sidraba birzī pulksten 19.30 par godu svētku norisei atjaunotajā estrādē pieredzējušu virsdiriģentu un Goda virsdiriģentu vadībā skanēs jauktie, sievu, vīru, senioru, bērnu un jauniešu kori, pūtēju orķestri un kokļu ansambļi. Latvijas novadu krāsas vizēs jaunradītas mūzikas svītas un deju sniegumā. Izskanēs arī pašu koristu izvēlētās 15 iecienītākās kordziesmas, iemirdzēsies latviešu kormūzikas dimanti plašā vēsturiskā spektrā – no Dziesmusvētku zelta fonda līdz mūsdienām, pirmatskaņojumus piedzīvojot Lolitas Ritmanis un Jēkaba Jančevska jaundarbiem.

Tiešraide no noslēguma koncerta "Kopā augšup" aizkulisēm un tā videoieraksts (pēc tiešraides noslēguma) bez maksas skatāmi arī lietotnē LMT Viedtelevīzija un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!