Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
"Ar Dziesmu svētkos gūto enerģiju jau rīt ķersimies pie mūsu valsts tālākās attīstības," tā savā pirmajā publiskajā uzrunā Dziesmu svētku Noslēguma koncertā uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Mana stiprā, spējīgā un sīkstā latviešu tauta," klātesošos Dziesmu un deju svētku Noslēguma koncerta dalībniekus, kā arī skatītājus klātienē un pie TV ekrāniem uzrunāja jaunievēlētais Latvijas Valsts prezidents.

Viņš pauda saviļņojumu un pagodinājumu būt kopā ar dziedātājiem un skatītājiem mirdzošajā Sidraba birzī – Mežaparka lielajā estrādē. Rinkēvičs izteica pateicību visiem svētku dalībniekiem un rīkotājiem, kas šajās dienās Latviju ir darījuši tik brīnumskaistu. "Jūs visi esat brīnišķīgi," sacīja prezidents.

"No visiem Latvijas novadiem un visas plašās pasaules mēs sanākam kopā, lai katra paaudze sev no jauna apliecinātu uzticību mūsu saknēm un mīlestību mūsu Latvijai. Esam pateicīgi tiem latviešiem, kuri pirms 150 gadiem dziesmas tradīciju aizsāka un dziesma apliecina mūsu tautas, mūsu latvietības, mūsu piederības, mūsu Atmodas un valstiskuma ceļu. Ar dziesmu esam panākuši brīvību, ar dziesmu esam gājuši karā un ar dziesmu esam izcīnījuši uzvaru. Ar dziesmu šovakar sasauksimies, sadziedāsimies, sadejosim vienojot visu latvju tautu," pauda prezidents.

"Taču jau rīt ar šo enerģiju, kas gūta šonedēļ, ķersimies pie mūsu valsts tālākās attīstības, tikpat sparīgi kā dejojam, dziedam un priecājamies," uzsvēra Rinkēvičs.

"Šovakar Latvija ir īpaši skaista. Šo svētku tradīcija ir mūsu dvēselēs, jo "kur ies mana tauta, mana dūša tur ies". Tikai kopā augšup un kopā tālāk – vienā elpā, vienā dziesmā un vienā dejā – mēs spējam būt un spējam celt mūsu mīļo un vienīgo Latviju. Dievs, svētī Latviju!" uzrunu noslēdza prezidents.

Jau vēstīts, ka ilggadējais Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs amatā stājās šī gada 8. jūlijā. Viņš amatā nomainīja Egilu Levitu un ir 10. vēlētais Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!