Foto: EPA-AFI
Losandželosā, naktī no 24. uz 25. februārī norisinājās ikgadējā ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonija.
Foto galerija

"Oskara" ceremonijā triumfēja brāļi Koeni ar savu jaunāko "No Country fo Old Man" ("Kur Sirmglvjiem nav vietas"), kas saņēma balvu kā pagājušā gada Labākā filma. Tāpat brāļi Koeni saņēma balvu par Labāko režiju un par Labāko adaptēto scenāriju, bet Havjers Bardems kā Labākais otrā plāna aktieris par lomu šajā filmā. Kopumā filma tika nominēta astoņās kategorijās.

Uz galveno balvu "Labākā filma" vēl pretendēja Džo Raita drāma "Atonement", režisora Tonija Gilroja "Michael Clayton", komēdija "Juno", kā arī filma "There will be Blood".

Kategorijā Labākais aktieris balvu saņēma Deniels Dejs-Luiss par lomu filmā "There Will be Blood". Aktierim šī jau bija ceturtā nominācija kategorijā Labākais aktieris un otrais Oskars. Pirmo reizi Deniels Dejs-Luiss Oskaru kā labākais aktieris saņēma 1989. gadā par lomu filmā "My Left Foot".

Labākās aktrises tituls tika piešķirts Marionai Kotiljārai par franču dziedātājas Edītes Piafas lomu filmā "La Vie En Rose". Kotiljārai šī bija pirmā Oskara nominācija viņas aktrises karjerā.

Labākās otrā plāna aktrises tituls tika Tildai Svintonei par lomu filmā "Michael Clayton".

Par pagājuša gada labāko animācijas filmu tika nosaukta filma "Ratatoulie", bet balvu par Labāko filmas mūziku saņēma "Zelta Globusa" saņēmēja – filma "Atonement".

Kategorijā Labākā ārzemju filma uzvarēja Austrijas režisora Stefana Ruzovicka filma "The Counterfeiters"

Pilns uzvarētāju saraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!