Foto: Publicitātes foto
Režisores Ketrinas Bigelovas jaunākā filma filmas "Slepenā operācija: 30 pēc pusnakts" ("Zero Dark Thirty") triumfējusi ikgadējā ASV Scenāristu Ģildes balvas (Writers Guild of America) pasniegšanas ceremonijā. Arī šīs balvas saņemšana, līdzīgi kā režisoru, aktieru un citu kinoprofesionāļu organizāciju godalgas, signalizē par iespēju tikt pie ASV Kinoakadēmijas "Oskara" attiecīgajā kategorijā.

Filmas "Slepenā operācija: 30 pēc pusnakts" ("Zero Dark Thirty") scenāriju sarakstījis Marks Bols. Šīs filmas scenārijs tika atzīts par labāko starp tādiem darbiem kā "Laika cilpa", "Lidojums", "Mēness lēkta karaļvalsts" un "The Master". Marks Bols, ar kuru režisore Ketrīna Bigelova jau sadarbojusies "oskarotās" filmas "Sapieris" ("The Hurt Locker") veidošanā, savā pateicības runā atklāja, ka šis panākums ir Ketrīnas Bigelovas nopelns, jo tieši viņa "scenārijā iedvesa dzīvību un ļāva tam elpot."

Savukārt otru nozīmīgāko godalgu šī gada Scenāristu ģildes godalgu sadalē saņēma viena no balvu sezonas līderēm, filma "Argo", jo scenārista Krisa Terio darbs triumfēja labākā adaptētā scenārija kategorijā, uzvarot tādu filmu konkurencē kā "Pī dzīve", "Linkolns" un "Optimista stāsts".

"Slepenā operācija: 30 pēc pusnakts", trilleris par ASV slepenā dienesta operāciju, kas noveda pie teroristu līdera Osamas Bin Ladena notveršanas, patlaban tiek demonstrēts Latvijas kinoteātros.

ASV Kinoakadēmijas godalgas tiks pasniegtas jau šo svētdien 24. februārī. (naktī no svētdienas uz pirmdienu pēc Latvijas laika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!