No piektdienas, 26. septembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Latvijas un Lietuvas asa sižeta melodrāmu "Spēlmanis".

Tās sižets vēsta par talantīgo ātrās palīdzības mediķi Vincentu, kurš ik dienu glābj cilvēku dzīvības, taču ir arī kaislīgs spēlmanis. Ņemot vērā zemo atalgojumu, tas rada nemitīgus sarežģījumus.

Sapratis, ka nespēs nomaksāt azartspēļu parādus, Vincents atrod situācijai radikālu, pat cinisku risinājumu, izveidojot ar viņa profesiju saistītu nelegālu azartspēli – likmes tiek liktas uz intensīvās nodaļas pacientu cerībām izdzīvot.

Materiālā situācija strauji uzlabojas, taču drīz viņš nonāk smagas izvēles priekšā. Mīlestība, dzīvība un nāve tiek likta uz spēles.

Filmas "Spēlmanis" oficiālais treileris

Filmas režisors ir Ignas Joninas, scenārija autors Kristups Saboļus, bet operators - Jānis Eglītis. Savukārt galvenās lomas filmā atveido Vītauts Kaņušonis un Ūna Meka.

Kopražojumu no Latvijas puses producējis Roberts Vinovskis no filmu studijas "Lokomotīve", no Lietuvas puses – "Uļjanas Kim studija". Šī ir pirmā Latvijas un Lietuvas kopražojuma spēlfilma pēdējo divdesmit gadu laikā.

Lietuvas un Latvijas kopražojuma filma "Spēlmanis" šopavasar saņēmusi Lietuvas kino un televīzijas festivālā "Sudraba dzērve" desmit nominācijas un sešas balvas, tai skaitā kā gada labākā filma. Tās pasaules pirmizrāde notika pērn prestižajā Sansebastjanas filmu festivālā Spānijā, un tā izrādīta kopumā vairāk nekā 30 festivālos visā pasaulē un saņēmusi vairākas balvas, tai skaitā festivālos Setubalā (Portugālē), Parīzē (Francijā) un Varšavā (Polijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!