Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļana Ostapenko (WTA 10.) pirmdien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā ar rezultātu 0-6, 4-6 piekāpās tunisietei Onsai Žabērai (WTA 9.), nespējot sasniegt ceturtdaļfinālu.

Abu tenisistu piektā savstarpējā spēle ilga stundu un astoņas minūtes, un Ostapenko piedzīvoja trešo zaudējumu Žabērai. Tunisiete ceturtdaļfinālā spēkosies ar amerikāņu Koko Gofas vai Medisones Kīzas pāra uzvarētāju.

Ostapenko mača pirmajā daļā tā arī nespēja atrast spēles pavedienu. Viņai neizdevās pietiekami precīzas serves, tāpēc rīdziniece neuzvarēja nevienu no saviem trīs serves geimiem. Pirmajā setā Ostapenko palika "uz nulles".

Otrajā setā cīņa kortā bija līdzīgāka, un abas tenisistes pie savas serves darbojās pietiekami droši. Tikai otrā seta astotajā geimā Ostapenko ieguva savu pirmo un vienīgo breika iespēju, taču to viņai realizēt neizdevās. Nākamajā geimā Žabēra realizēja pirmo no divām breikbumbām un ieguva vadību. Pēc tam viņa spēja pie savas serves novest maču līdz uzvarai.

Par astotdaļfināla sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 120 WTA ranga punktus, kas provizoriski ļaus saglabāt vietu WTA ranga labāko desmitniekā.

Latvijas tenisiste kā izsētā tenisiste turnīru sāka no otrās kārtas, un tajā viņa ar rezultātu 6-3, 6-1 pārspēja spānieti Džesiku Bouzasu-Maneiro (WTA 93.), bet trešajā kārtā ar 6-3, 6-3 pieveica argentīnieti Mariju Lurdesu Karli (WTA 82.).

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!