Foto: Kadrs no video
29.maijā mediju pārstāvjiem tika vērtas 55.Venēcijas biennāles Krievijas paviljona durvis, vēta ārvalstu mediji. Iepriekš par mākslinieka Vadima Zaharova projektu "Danaja" bija zināms pavisam nedaudz – tiks apspēlēts sengrieķu mīts par Perseja dzimšanu. Mīts vēsta, ka Zevs pārtop par zelta lietu un tādā veidā iekļūst pie pazemē ieslodzītās Argosas valdnieka Akrisija meitas Danajas. Pēc šīs tikšanās princesei piedzimst dēls Persejs.

Kā ziņo aģentūra "Itar Tass", Krievijas paviljona pirmajā stāvā tiek ielaistas tikai sievietes, jo arī pie mitoloģijā minētās princeses netika pielaisti vīrieši. Katrai no dāmām tiek izsniegts lietussargs, un jau "alā" viņas sagaida zelta monētu lietus. Savukārt otrajā stāvā, kurā var iekļūt visi apmeklētāji, notiek "vīriešu performance" – kāds kungs no jumta augstumiem uz grīdas met riekstu čaulas, tādā veidā parodējot zelta lietu un simbolizējot tā mazvērtību.

Pirmo apmeklētāju vidū bija ar Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis. Viņaprāt, projekts ir pasniegts tādā veidā, ka apmeklētājiem ir iespēja aizdomāties par vienkāršu lietu – ne naudā ir laime, un mēs pārāk daudz laika tērējam nevajadzīgām lietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!