Foto: Publicitātes foto

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā šobrīd apskatāmas desmit jaunas akmens un čuguna skulptūras, kā arī vairāki jauni vides objekti, kas tapuši simpozija "Čuguns. Akmens" un Jāņu nakts svinību "Čuguna vainags" laikā.

Ar čuguna liešanas performancēm un ugunsskulptūrām Jāņu naktī Pedvālē noslēdzās 7. Starptautiskā laikmetīgās čuguna mākslas konference "Savienošanās: dzelzs mākslā, rituālā un ainavā".

Konference bija plaša mākslinieku, mākslas studentu un dažādu kultūras jomu pārstāvju tikšanās, kuras laikā notika lekcijas un prezentācijas par čuguna mākslas tēlainību, estētiku un tehnoloģiju, kā arī vēsturi, kultūru un folkloru. Tāpat bija iespēja redzēt dažādus čuguna kausēšanas un liešanas paņēmienus mākslinieciskām vajadzībām.

Konferences ietvaros tika arī atzīmēta 15. gadadiena, kopš Pedvālē pirmo reizi brīvā dabā tika kausēts čuguns mākslas darbu radīšanai. Īpaši šai gadadienai par godu no 15. maija līdz 20. jūnijam Pedvālē notika starptautisks čuguna un akmens tēlniecības simpozijs. Tā laikā tika izveidotas desmit jaunas skulptūras, kuras tagad apskatāmas parka pastāvīgajā ekspozīcijā.

Simpozijā piedalījās mākslinieki Ben K. Foley un Elizabeth Helfer (ASV) ar darbu "Mēness gravīra", Paige Henry (ASV) – "Saulgriežu dūrainis", Araan Schmidt (ASV) – "Meteorīts", Viktar Kopach (Baltkrievija) – "Aprite dabā", Daniel C. Postellon (ASV) – "Sekimori ishi", Tamsie Ringler (ASV) – "Ainavas galds", Carl Billingsley (ASV) – "Dzelzs zibens", Kenneth Payne (ASV) – "Velna tornis", Ojārs Feldbergs (Latvija) – "15 čuguna mākoņi". Īpašu skulptūru "Čuguna vainags" Pedvāles parkā radīja arī Talsu novada iedzīvotāji.

Pedvāles muzejs aicina apmeklētājus iepazīties ar jaunajiem darbiem parka ekspozīcijā. Muzejs atvērts katru dienu no 10.00-18.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!