Šveiciešu mākslinieks Fabiāns Oifners savā jaunākajā mākslas projektā apsmidzina "Ferrari California T" ar ultravioleto krāsu, lai tādējādi radītu vizuālu ātruma attēlojumu, raksta "Designboom".

Turpinot savus, cilvēka acij slēptā, laika vizualizācijas eksperimentus, Fabiāns Oifners uzsāka sadarbību ar "Ferrari", lai atspoguļotu "Ferrari" 2015. gada modeļa "California T" lielo ātrumu un iespaidīgo veiktspēju. Oifners nesen viesojās "Ferrari" galvenajā mītnē Maranello, Itālijā, lai pats savām acīm redzētu to, ka "Ferrari" jaunākais spēkrats ir labākais kāds līdz šim radīts.

Pēc brauciena ar jauno auto, šveiciešu mākslinieks centās izdomāt, kā materializēt ātruma sajūtu, padarīt redzamu neredzamo un pārvērst emocijas par taustāmu mākslas darbu. Mākslinieks izdomāja, kā pārvērst ātrumu par kaut ko taustāmu un nolēma izmantot ultravioleto krāsu, kas bieži tiek izvēlēta viņam raksturīgo mākslas darbu radīšanai.

Apsmidzinot stilīgo transporta līdzekli ar 150 km/h ātru krāsas un tumsā spīdoša pigmenta strūklu, Oifneram izdevās radīt paātrinājuma ilūziju, neizkustinot auto ne no vietas. Iegūtie foto un video viņaprāt ļauj izprast "California T" būtību – zilie, dzeltenie un rozā ultravioletās krāsas triepieni pārklāj auto visā garumā, atspoguļojot tā pārsteidzošo ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!