Atzīmējot Berlīnes mūra krišanas 25. gadadienu, kas ir 9. novembrī, šajā nedēļas nogalē Vācijas galvaspilsēta atkal tiks sadalīta – šoreiz ar astoņiem tūkstošiem mirdzošu balonu, ziņo "Berlin.de".

Dizaineru apvienības "Bauderfilm" un "WHITEvoid" šīs notikuma piemiņai radījuši projektu "Lichtgrenze" jeb "gaismas barjeru". Tā sniegsies sniegsies 15 kilometru garumā pa agrāko Berlīnes mūra līniju, kas dalīja pilsētu divās daļās.

"Lichtgrenze" autori cer, ka mirdzošo balonu siena atgādinās 80. gadu beigu dalībniekiem viņu cīņu un tā laika emocijas, kā arī liks aizdomāties jaunajai paaudzei par sienas nojaucēju miermīlīgajiem nodomiem. Iecerēts, ka balonu siena veidos vēl neredzēti spēcīgu simbolu bijušā Berlīnes mūra atrašanās vietā.

Balonu siena stiepsies no Bornholmeras ielas (Bornholmer Straße), kur atradās robežas šķērsošanas punkts, līdz Reihstāgam un Brandenburgas vārtiem, šķērsojot Potsdamas laukumu un kontrolpunktu Čārlijs, kā arī Kroicberga rajonu līdz Īstsaidas galerijai un Oberbauma tiltam, informē projekta autori.

Projekta vizualizācija:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!