Foto: DELFI
Līdz 11. decembrim izstādē "Artranzit" Latvijas Mākslinieku savienības galerijā apskatāmi četru spēcīgu Maskavas mākslinieku darbi.

"Ekspozīcijā pārstāvēti Krievijas mākslinieku Jevgēnija Romaško, Ivana Koļesnikova un Sergeja Denisova un Konstantīna Hudjakova darbi. Katrs no autoriem strādā atšķirīgā tehnikā, sniedzot ieskatu reālisma, konceptuālisma un jauno tehnoloģiju iespēju sniegtajā stilistikā.

Jevģēnijs Romaško savā daiļradē parāda un aktualizē reālisma glezniecības principus, pārliecinoši attīsta tās tradīcijas ainavas žanrā. Izstādē pārstāvēti darbi no Francijas iespaidos tapušas gleznu sērijas, atklājot gan atpazīstamus kultūras objektus un vietas, gan autoru uzrunājušo ikdienas ainu interpretācijas.

Koļesņikovs/ Denisovs – autoru tandēms, kas strādā dažādos laikmetīgās mākslas virzienos, ietverot instalāciju, video mākslu un vides mākslu. Sociālais konteksts, kas ar "audekla un eļļas" palīdzību atklājas viņu projektos, pārkāpj ierastās stājmākslas robežas un tikai formāli sasaistāms ar glezniecības nostādnēm. Viņu mākslā rodamas tiešas, nereti ironiskas atsauces uz mūsdienu pasaules problemātiku un šīs dienas sabiedrībai būtiskiem jautājumiem.

Savukārt Konstantīns Hudjakovs ir viens no digitālo mediju mākslas attīstītājiem Krievijā. Viņa stereogleznas, interaktīvie paneļi un lielformāta digitālie audekli tapuši pateicoties mūsdienu progresīvajām tehnoloģijām un inovatīvām to sintēzes metodēm, paralēli risinot aktuālus radošos uzdevumus. Izstādē mākslinieks parāda tīrās formas un trīsdimensiju telpas eksperimentus divdimensiju gleznas ietvaros," autorus raksturo mākslas zinātniece Diāna Laguna.

Izstāde tapusi biedrības "Latvijas Mākslinieku savienība" un Krievijas Mākslinieku radošās savienības sadarbības rezultātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!