Līdz pat 9. janvārim galerijā "Alma" skatāma Kristiāna Brektes izstāde "Beigts nav miris".

"Brektes radošā darbība allaž bijusi piesātināta spilgtiem iztēles tēliem un populārajā kultūrā, mākslā un reliģijā labi pazīstamiem simboliem. Kauli, krusti un melnas tušas notecējumi Brektes rokās kļūst par sava veida spēles atribūtiem, kas rezultējas uzvarā pret ierastu skatījumu uz lietām.

Viņam nav intereses (izmainīt pasauli) bēgt no cilvēciskām novirzēm, bet gan tās izprast ar vieglumu un pašironiju. Izstādi veido autora pašportreti, skulpturāli ready-made objekti un fotogrāfijas, kas līdzīgi dienasgrāmatai pastāsta par līdz šim pieredzēto.

Jau vairāk nekā desmit gadus Brekte ir rotaļājies ar dzīvnieku un cilvēku anatomiju, sabiedrības morāles normām un miesiskajām kaislībām, bet to atveidojumā sajūsminājies nevis par to nepareizību vai pagrimumu, bet gan krāsu, formu un ritmu. Mākslinieka uzdevums nav pamācīt, bet atrast veidu kā palūkoties gan piķa melnā tumsā, gan kairinoši baltā gaismā," raksta galerijas pārstāvji.

Rudenī izdevniecība “Neputns” laida klajā Kristiana Brektes katalogu, kas prezentēts šīs izstādes ietvaros. Tas ir pirmais izdevums, kas veltīts mākslinieka daiļradei un tapis saistībā ar pavasarī apritējušo mākslinieka trīsdesmit trīs gadu jubileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!