No festivāla "Baltijas pērle" atklāšanas uz slimnīcu aizvestajam slavenajam Šveices režisoram Maksimiliānam Šellam ir aizkuņģa dziedzera iekaisums, bet pagaidām viņš nav operēts un viņa veselības stāvoklis uzlabojas.
Arī svētdien viņa veselības stāvoklis joprojām bija nopietns, bet tas uzlabojas, viņš ir pie samaņas un spējīgs sarunāties, informēja Gaiļezera slimnīcas reanimatologs Viktors Saksons.

"Viņa dzīvībai briesmas nedraud," teica ārsts. Lai gan aktierim ir arī cukura diabēts, tas komplikācijas nerada.

Medicīniski Šellam neesot nepieciešamības pēc palīdzības no ārzemēm, bet tas būs atkarīgs no viņa paša - ja viņš vēlēsies doties ārstēties kaut kur citur, aktiera veselības stāvoklis ir transportēšanai atbilstošs. Ja viņš paliks Rīgā, tad iekaisuma izārstēšanai būs nepieciešamas vismaz divas nedēļas. No Šveices zvanījis Šella brālis, kas vēlas, lai viņu pārvestu ārstēšanai uz turieni.

Pats aktieris un režisors telefonsarunā pastāstīja, ka vēl nezina, vai paliks ārstēties Rīgā vai dosies no ārzemēm - to lai lemjot viņa ārsts. Pagaidām par to nekas nav skaidrs. Viņš jūtoties normāli un esot apmierināts ar to medicīnisko aprūpi, kas viņam Rīgā piedāvāta. Viņš arī cer pēc izveseļošanās Rīgā atgriezties vēl kādu reizi. Šells ir viens no "Baltijas pērles" slavenākajiem viesiem. 69 gadus vecais aktieris, no kura piecām režisētajām filmām trīs nominētas "Oskaram", savā karjerā nospēlējis vairāk nekā 70 lomu. Vitālais kungs Rīgā ieradās jau ceturtdien, bet pirmdien ieradīsies lielākā festivāla zvaigzne - franču dīva Katrīna Denēva. Šellam Rīgā vajadzēja saņemt Džinas Lollobridžidas veidotu apzeltītu statueti kā tūkstošgades labākajam aktierim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!