Foto: DELFI

Ar Nino Rotas kino mūzikas koncertu Latvijas Nacionālajā operā piektdienas, 14. septembra vakarā atklās kinofestivāls "Baltijas pērle", kas šogad atzīmē 20 pastāvēšanas jubileju.

Koncertā klasikos kinofilmu skaņdarbus atskaņoja Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un itāļu kvartets "Le Divas". Pie dirģenta pults - Marčello Rota.

Koncertu papildināja kadri no pasaules kino zelta fonda: "Krusttēvs", "Saldā dzīve", "Roko un viņa brāļi", "Romeo un Džuljeta", "8 ½", "Amarkords", "Ceļš", "Gepards" un citām filmām.

Koncerta apmeklētāju vidū bija Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ar kungu, bijušais prezidents Valdis Zatlers ar kundzi, aktieris Jakovs Rafalsons ar kundzi, aktrise Mirdza Martinsone ar meitu un daudzi citi.

Jau ziņots, ka kinofestivāls "Baltijas pērle" šoruden norisināsies no 14. līdz 24. septembrim.

Sekojot tradīcijai, programmā ietverti nozīmīgākie no jaunākajiem kinodarbiem, kas sajūsminājuši publiku un žūrijas Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos 2011. un 2012. gadā, kā arī retrospektīvu parāde. Kā uzsver festivāla organizatori, skatītājiem būs iespēja novērtēt dižākos kinomākslas sasniegumus un baudīt izcilu aktierspēli, ieraudzīt uz lielā ekrāna laikmetu simbolus un filmas, kuras nu jau pieder pasaules kino zelta fondam.

Festivāla īpašo viesu vidū būs izcilais režisors Andrejs Končalovskis. Atzīmējot viņa 75. jubileju, "Baltijas pērle" piedāvās viņa filmu retrospektīvu, kā arī Antona Čehova lugas "Trīs māsas" iestudējuma pasaules pirmizrādi.

"Baltijas pērli" apmeklēs arī Krievijas kinorežisore Renāta Ļitvinova, kura Rīgā ieradīsies uz savas jaunākās filmas "Ritas pēdējā pasaka" seansu.

Biļetes uz "Baltijas pērles" seansiem, kā arī filmu abonementus var iegādāties visās "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!