Restorānā "Ostas skati" aplūkojama fotogrāfa Jāņa Deinata fotoizstāde. Tā veidota no darbiem, kas tapuši Latvijas – Islandes spēlfilmas "Mona" filmēšanas laikā. Izstāde apmeklētājus priecēs līdz jūnija sākumam.


Kā pats izstādes autors atzīst, tagad noskatoties filmas pirmizrādi, redzams, ko būtu varējis darīt citādāk, tomēr Latvijā pazīstamais fotomākslinieks uzsver, ka viņa radošajā darbībā dažas tieši šai izstādei atlasītās fotogrāfijas ir ļoti nozīmīgas.

Turklāt virkne fotogrāfiju nav ieraugāmas filmas kadros; tie ir filmēšanas procesu dokumentējoši uzņēmumi, kas jau kļuvuši par patstāvīgiem mākslas faktiem.

Attēlos redzami gan filmas galveno lomu atveidotāji Kristīne Belicka un Sauļus Balandis, gan arī citi filmēšanas brīdī klāt esoši cilvēki. Pašam autoram īpaši tuva esot fotogrāfija ar bērniem, kas kapsētā spēlē kārtis.

Jānim Deinatam filmā "Mona" bijusi interesanta pieredze ne tikai dokumentējot filmēšanas procesu, bet arī savā ziņā kļūstot par vienu no filmas personāžiem. Tiesa gan, viņa varonis filmā nav klātesošs, toties klātesošas ir filmas varoņa (arī fotogrāfa) uzņemtās fotogrāfijas, kurām "Monas" kontekstā ir sižetiska nozīme.

Ināras Kolmanes filma "Mona" ir filmu studijas "Deviņi" un Islandes kinokompānijas "Kisi Production" kopražojums. Režisore piedāvā kaisles, erotikas un fantasmagorisku vīziju caurvītu stāstu, kurā realitāte un pasaka sakausējas vienā veselā. "Mona" ir mūsdienīga pasaka pieaugušajiem, kas stāsta par kaisli, iekāri un mūžseno sievietes neizprotamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!