Komiskas rakstnieka Nikolaja Nosova pasakas visai ģimenei "Nezinītis uz Mēness" pirmizrāde notiks Dailes teātra Mazajā zālē 8.aprīlī.
Tomēr biļetes uz izrādēm jau esot izpirktas, tadēļ tās varēs iegādāties vairs tikai uz maija mēneša izrādēm.

Izrādes režisors ir Regnārs Vaivars, kurš to iestudējis, lai "radītu izrādi ģimenei, kas būtu mīļa, bet ne siekalaini salda, pamācoša, bet ne moralizējoša, izklaidējoša, bet ne bērna gaumi degradējoša", teicis režisors.

Lai panāktu spilgtumu un dinamiku, izrādes iestudēšanai uzaicināti trīs ārzemju mākslinieki - gaismu māksliniece no Kanādas Sandra Markrofta, video mākslinieks Maiks Hencs no Vācijas un horeogrāfs Andrjus Kurjeņus no Lietuvas.

Mākslinieku "iepriekšējais darbs teātrī ir bijis saistīts ar artistisku, spilgtu formu un pieredzi darbā pie bērnu izrādēm", uzskata režisors.

Nezinīša lomā iejutīsies Artūrs Skrastiņš, bet viņa draugu lomās - Aija Dzērve, Andris Makovskis, Artis Robežnieks, Uldis Vazdiks, Pēteris Liepiņš, Dainis Gaidelis un citi.

Scenogrāfiju veidojis Andris Freibergs, kostīmu māksliniece ir Anna Heinrihsone, bet mūzikas režisors Mārtiņš Ķibers.

Izrādes stāsts sākas brīdī, kad Nezinītis, kurš ir devies ceļojumā uz Mēnesi, pēkšņi iekrīt kādā caurumā un nonāk Mēness iekšienē, kur valda nauda - fertingi un santiki.

Kad galvenajam varonim nav naudas, viņš nonāk cietumā. Un tad aizsākas aizraujošie piedzīvojumi ar bēgšanu, pakaļdzīšanos un naudas afērām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!