Nedēļas nogalē simtiem cilvēku gaidīja rindā, lai nopirktu biļetes uz britu grafiti mākslinieka Benksija jaunāko izstādi Somersetas piekrastes pilsētā Vestonsjūpermērā.

Izstāde "Dismaland", kas iekārtota kā atrakciju parks, būs atvērta piecas nedēļas. Piektdien izstādē par brīvu tika ielaisti vietējie iedzīvotāji, taču biļešu pārdošanas vietne pārstāja darboties, kad tai vienlaikus mēģināja piekļūt ap sešiem miljoniem cilvēku. Tāpēc sestdien un svētdien biļetes par trīs sterliņu mārciņām (4,17 eiro) tika pārdotas pie ieejas durvīm.

Izstādē vienlaikus var atrasties 2000 cilvēku. Raidorganizācijas BBC korespondents Endrū Plānts ziņoja, ka esot četras stundas stāvējis rindā.

Tikmēr fani sociālajos tīklos pauduši aizdomas, ka ilgā nīkšana rindās esot apzināta izstādes sastāvdaļa, kas ironiskā veidā atspoguļo garās rindas uz Disnejlendas karuseļiem.

Ziemeļsomersetas dome paziņojusi, ka centīšoties noskaidrot, vai biļetes patiešām nav pieejamas tehnisku problēmu dēļ vai arī Benksijs apzināti neļauj tās iegādāties internetā.

"Dismaland" izstādīti vairāk nekā 50 mākslinieku darbi. To vidū ir Demjens Hērsts, Dženija Holcere, Džimijs Kotijs, kā arī Benksijs.

Vairāki eksponāti veidoti kā karuseļi un atrakcijas. Benksijs izstādi raksturo kā "ģimenes atrakciju parku, kas nav piemērots bērniem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!