Foto: DELFI

Otrdien, 19. decembrī, Latvijas Mākslas akadēmijā durvis vēris ikgadējais studentu mākslas un dizaina darbu tirgus "Jarmarka", kas šogad startē ar saukli "Gards kumoss".

Šogad "Jarmarka" svin savu 15. pastāvēšanas jubileju un kā allaž piedāvā LMA studentu studiju laikā tapušos darbus: gleznas, grafiku, tekstilmākslu, rotas, keramiku, apģērbu u.c. Kopā tās ir vairāk nekā 10 000 unikālu mākslas un dizaina vienību, kurām studenti cenu nosaka paši, turklāt ekspozīcijas ik dienu tiek pārkārtotas. Katru no vienībām iespējams arī iegādāties, palīdzot studentiem nopelnīt papildu līdzekļus studiju materiāliem, kā arī daļu no ienākumiem novirzot LMA vēsturiskās neogotikas ēkas un Ikšķiles rezidences atjaunošanas un renovēšanas darbiem.

Ari šogad LMA aulā noteiktos laikos tiks piedāvātas arī bezmaksas ekskursijas LMA Studentu pašpārvaldes vadībā. Nelielajās ekskursijās apmeklētāji varēs iepazīties ar aktuālāko mākslā un uzzināt nedaudz vairāk par akadēmijas studentiem - esošajiem un topošajiem māksliniekiem un viņu "Jarmarkā" izliktajiem darbiem. Informāciju par pieteikšanos ekskursijām, to laikiem un citām zīmīgām "Jarmarkas" norisēm var atrast sociālajā vietnē "Facebook".

"Jarmarka" atvērta no 20. decembra līdz 30. decembrim. Tās darba laiks ir katru dienu no pulksten 11.00 līdz 20.00. Brīvdienas – 24., 25. un 26. decembrī, Ieeja – bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!