Foto: DELFI
Piektdienas, 28. jūlija vakarā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā notika mecenātu Jāņa un Dinas Zuzānu kolekcijas izstāde "TOP no top" atklāšana, kas no 29. jūlija līdz 17. septembrim piedāvās Latvijas mākslas pārskatu neierastā interpretācijā, uzsverot privātās kolekcijas tapšanu kā nebeidzamu procesu.

Kā portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji, "TOP no top" ir līdz šim vērienīgākā Zuzānu kolekcijas izstāde Latvijā, kas parāda viņu krājuma pamatu – Latvijas mākslas vēsturē nozīmīgu dažādu tautību autoru veikumu.

Ekspozīcijā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā apvienotas gleznas, skulptūras, grafikas, fotogrāfijas, video un instalācijas – kopumā ap 200 mākslas darbu, kas darināti laika posmā no 19. gadsimta līdz pat 2017. gadam. Izstāde rosina doties ceļojumā, kura gaitā katrs tiek aicināts dibināt personisku kontaktu ar mākslu, domāt par paša izvirzītajiem vērtēšanas principiem un rezultātā izkristalizēt savu pērļu izvēli.

Izstādes "TOP no top" idejas ģeneratori un kuratori ir Diāna Barčevska, Sniedze Kāle, Līga Lindenbauma un Valts Miķelsons, kuri strādā ciešā sadarbībā ar ekspozīcijas iekārtotāju – mākslinieku, scenogrāfu Reini Suhanovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!