Foto: Publicitātes foto

No trešdienas, 9. Aprīļa, līdz pat 4. maijam Liepājas muzeja pagraba izstāžu telpās skatāma profesionālā Izraēlas fotožurnālista Ziva Korena foto izstāde "Fotomirklis Telavivā", informē Liepājas muzejs.

Tajā aplūkojamas 40 fotogrāfijas, kas ir daļa no tāda paša nosaukuma starptautiskas izstādes. Fotogrāfijas mīļotājiem būs iespēja piedzīvot neaizmirstamus mirkļus un sajust kaut nedaudz to garu, kāds valda pilsētā, kur dzīve mutuļo bez apstājas.

Pašlaik Zivs Korens strādā Izraēlas dienas laikrakstā "Israel Hayom" ("Izraēla Šodien"), kā arī pārstāv "Polaris Images" foto aģentūru Izraēlā un darbojas kā EMEA "Canon vēstnieks".

Savu fotogrāfa karjeru viņš uzsāka Izraēlas armijā. Pēc 1991. gada viņš strādāja Izraēlas Premjerministra Preses dienestā. Tālāk Zivs Korens savu karjeru turpināja kā dienas laikraksta "Yedioth Achronoth" ("Jaunākās Ziņas") galvenais redaktors un fotogrāfs.

Kopš 1998. gada Zivs darbojas kā neatkarīgais fotogrāfs. Viņa darbi tiek plaši publicēti starptautiskajos plašsaziņas līdzekļos, tostarp, "Tome Magazine", "Newsweek", "Der Spiegel", "Paris Match", "Le Figaro", "Stern".

Ziva Korena dokumentālās fotogrāfijas projekti galvenokārt skar humanitāro jomu kā Izraēlā, tā citviet pasaulē. Viņš ir dokumentējis izraēliešu-palestīniešu konfliktu, atspoguļojis nabadzības problēmas, cunami Dienvidaustrumāzijā, zemestrīci Haiti, AIDS Dienvidāfrikā u.c. Papildus šīm aktualitātēm viņš ir fotografējis Izraēlas metropoli Telavivu, kur pats strādā un dzīvo pēdējos 25 gadus.

Viņš ar savām fotogrāfijām, kas ne reizi vien saņēmušas dažādus apbalvojumus, piedalījies gan personālizstādēs, gan daudzās grupu izstādēs visā pasaulē – Metropolitēna muzejā Tokijā, Spānijas Memoriālajā muzejā, Horvātijas Kara muzejā, Hjūstonas Mākslas muzejā, kā arī pēdējā gada laikā Maskavā un Pēterburgā.

2000. gadā "Word Press Photo" izvēlējās Ziva Korena 1995. gada fotogrāfiju ar uzspridzināto Izraēlas autobusu kā vienu no 200 vissvarīgākajiem pēdējās 45-gades attēliem. Autors ir vairāku prestižu apbalvojumu saņēmējs, no tiem dažus saņēmis atkārtoti "Photo District News Award" (trīs reizes), "International Color Award" (divreiz) un "Picture of the Year".

Ziva Korena foto darbi atdzīvojas dokumentālajā filmā "Vairāk nekā 1000 vārdi", kas pēdējā laikā plaši demonstrēta filmu festivālos visā pasaulē un saņēmusi daudzus apbalvojumus. Viņš arī regulāri lasa lekcijas un piedalās meistarklasēs universitātēs visā pasaulē.

Izstāde Liepājas muzeja pagraba izstāžu telpās skatāma bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!