Vairāk nekā 60 inteliģences pārstāvju - arhitekti, komponisti, zinātnieki, augstskolu pasniedzēji u.c. parakstījuši vēstuli Rīgas domei, kurā pausts atbalsts Okupācijas muzeja ēkas saglabāšanai. Vēstule pirmdien publicēta laikrakstā "Diena".
Tās autori pauduši, ka Rātslaukuma un tās apkārtnes būvdarbi strauji turpinās, neskatoties uz to, ka joprojām nav kopējas apbūves koncepcijas.

Ar īpašu Rīgas domes rīkojumu 12.augustā bija paredzēts izsludināt Strēlnieku laukuma apbūves projektu konkursu, bet tas joprojām nav noticis. Turklāt tiek spriests par okupācijas muzeja nojaukšanu, kaut arī speciālistiem ir skaidrs viedoklis, ka tam jāpaliek un muzeja ēka ir iekļaujama pilsētvidē.

"Okupācijas muzejs ir ne tikai pilsētvidē lieliski iekļaujama celtne, bet arī piemineklis veselam laikmetam, atgādinājums rītdienas paaudzēm un idejisks akcents atgūstamā Rīgas sirdī. Pieprasām beidzot speciālistiem ļaut lemt nācijai vitālus un Latvijas tēla labskatībai būtiski svarīgus jautājumus - gan attiecībā uz Okupācijas muzeju, gan Rātsnamu un visas apkārtējās apbūves atjaunošanu," sacīts vēstulē.

To parakstījuši tādi cilvēki kā Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Jānis Stradiņš, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Ivars Knēts, komponists Raimonds Pauls, gleznotāja Džemma Skulme, kinorežisors Jānis Streičs un citas pazīstamas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!