Foto: Publicitātes foto
No 6.februāra līdz 8.februārim Jelgavā, jaunizveidotajā Pasta salā, kas atrodas pilsētas centrā, norisināsies Baltijā lielākais ledus mākslas festivāls. Festivāls ar tēmu "Ledus pasaka" (Ice Fairy Tale) tiks aizvadīts zem pilsētas 750 gadu jubilejas zīmes. Apmeklētāji varēs aplūkot dažādas tautu pasakas, mitoloģiskos tēlus un pavisam abstraktas pasaku interpretācijas.

Ik gadu Starptautiskā Sniega un ledus skulptūru asociācija (International Association of Snow and Ice Sculpture) apkopo lielākos ledus un sniega skulptūru festivālus pasaulē.

Pasākuma organizatori ziņo, ka Jelgavas un Latvijas vārds jau ilgstoši ieņem stabilu vietu starp tādām vadošām valstīm ledus mākslā kā Ķīna, Kanāda, ASV, Krievija, kurās ledus un sniega tēlniecības festivāli tiek veidoti un apmeklēti jau daudzu desmitu gadu garumā.

Jelgavas Ledus skulptūru festivāls ir kļuvis par lielāko šāda veida konkursu Ziemeļeiropā.

Šoreiz dalībai festivālā žūrijas komisija atlasīja 30 profesionālus tēlniekus no astoņām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Polijas, Somijas, Dānijas, Serbijas un Francijas. Festivāla ietvaros taps ne tikai konkursa darbi, bet arī papildus dažādi ledus mākslas objekti - ledus bārs, demo skulptūras un foto skulptūras.

Kopumā konkursa darbu un papildus ledus skulptūru veidošanai tiks izlietotas vairāk nekā 70 tonnas ledus.

Tāpat pasākumā uz lielās skatuves uzstāsies dažādi mākslinieki - Lauris Reiniks, Samanta Tīna, Jurga, ansamblis "Jonis". Īpaša izvērtīsies svētku pirmā diena, kurā tiks apbalvoti festivāla laureāti un atklāšanas ceremonijā apmeklētāji varēs ieraudzīt un sastapt dažādus pasaku tēlus - Pinokio, Sarkangalvīti, 3 sivēntiņus un citus.

Tāpat arī pirmais vakars iezīmēsies tautas un tradicionālo pasaku zīmēs, jo uz skatuves kāps bungu un dūdu grupa "Auļi" un etno perkusionists Nils Īle.

Organizatori teic, ka nav aizmirsts arī par ģimenēm un pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem - sestdien un svētdien visas dienas garumā Ledus pasaku zemi pieskandinās rotaļas un muzikālas izrādes kopā ar iemīļotiem tēliem - "Ledus valstības noslēpumi" un "Sniegotā diena Disnejlendā" kopā ar Kašeru.

Tāpat arī katru vakaru būs vērojami skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumi, skulptūru spīdēšana, bet debesīs iemirdzēsies svētku uguņošana kopā ar dīdžejiem un video dejām.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties lētāk. Biļešu iepriekšpārdošana internetā un Jelgavas kultūras nama kasē (tel. 63084679).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!