Jaunās partijas (JP) frakcija uzskata, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas būvei tomēr būs jāņem valsts garantēts kredīts.
JP frakcijas priekšsēdētāja Jevgēņija Stalidzāne pauda, ka, ieviešot papildu maksājumu par elektroenerģiju, lai nodrošinātu jaunās bibliotēkas ēkas būvi, palielināsies iedzīvotāju izdevumi, jo celsies preču un pakalpojumu cenas, jo nav tāda ražošanas veida, kurā netiktu izmantota elektroenerģija.

Stalidzāne norādīja, ka ir jāatrod firma, kas bibliotēkas celtniecību varētu veikt par vismazākajām izmaksām, kā arī jābūt ļoti stingrai projekta realizācijas uzraudzībai.

Stalidzāne informēja, ka Saeimas Budžeta un finansu komisija varētu izveidot darba grupu, kas spriedīs, kāds būtu labākais finansējuma veids jaunās bibliotēkas ēkas celtniecībai.

Arī "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcija aicina izstrādāt alternatīvu projektu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvniecības finansēšanu un izskatīt citas bibliotēkas celtniecības finansēšanas iespējas, nekā tās piedāvā valdība.

Bibliotēkas celtniecību paredzēts pabeigt 2004.gadā, bet pirmo akmeni plānots ielikt šā gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!