Sestdien, Jūrmalā viesnīcā "Liesma" jau septīto reizi notiks mācību literatūras apgāda "Lielvārds" ikgadējā autoru diena, kuras laikā apgāds kopā ar grāmatu autoriem atskatīties uz aizvadītā gada veikumu.
Šogad autoru dienas programma būs plašāka kā citus gadus. Mācību izdevumu autori, mākslinieki un apgāda darbinieki tiek aicināti apmeklēt priekšlasījumus un diskusijas par aktualitātēm izglītībā un grāmatu izdošanas nozarē.

Pasākuma ietvaros notiks labāko 1999.gada mācību izdevumu sumināšana. Mācību literatūras apgāda "Lielvārds" izdoto grāmatu pārdošanas apjoms palielinājies par 28%, kas liecina par apgāda augošo popularitāti Latvijā.

Pašlaik apgāds skolām piedāvā vairāk kā 70 dažādus mācību izdevumus. Kopš pagājušā gada interesentiem ir iespēja iepazīties un iegādāties arī – uzskates līdzekļus bioloģijā, veselības mācībā un ģeogrāfijā; komplektus eksperimentu veikšanai fizikā un bioloģijā; tāfeles aprīkojumu; svešvalodu apmācības programmu “Talk to me”.

Šogad apgādā tiek sveikti:

  • Zenta Anspoka kā visražīgākā grāmatu autore
  • Redaktore Gunta Ansone par mācību komplekta "Es un mēs, un viss ap mums. Dabas mācība 1.- 4. klasei" izveidi
  • Maketētājs Vladislavs Buļs par veiksmīgu maketu izveidi Ilzes Kupčas un Ilzes Vītolas grāmatai "Ejam uz muzeju! Valsts Mākslas muzejs" un Zentas Anspokas grāmatai "Lasāmgrāmata. Latviešu valoda 2. klasei", kas tika nominētas konkursam "Skaistākā grāmata"
  • Mākslinieks Ģirts Semēvics par Zentas Anspokas grāmatas "Lasāmgrāmata. Latviešu valoda 2. klasei", kas tika nominēta konkursā "Skaistākā grāmata" ilustrēšanu
  • Autores Ilze Kupča un Ilze Vītola par mācību grāmatu "Ejam uz muzeju! Valsts Mākslas muzejs", kas tika nominēta konkursam "Skaistākā grāmata"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!