Foto: Publicitātes foto
Kultūras centrā "Grata JJ" atklātas divas jaunas vizuālās mākslas izstādes – "Izstāde # N.3" un "Izstāde # N4", portālu "Delfi" informē kultūras centra pārstāvji.

Centra pirmajā stāvā, mākslas galerijā "MuseumLV būs apskatāma Agnijas Ģērmanes personālizstāde "Ilgstošā tagadne". Izstādītie darbi tapuši vairāku pēdējo gadu laikā. Šī ir vērienīgākā Agnijas Ģērmanes darbu skate, kas notikusi Rīgā.

"Agnija Ģērmane, gleznojot darbnīcā lielformāta kompozīcijas, nezaudē krāsas dzīvīgumu un gaismas iespaidus, ko uzkrājusi ilgstoši strādājot plenēros. Ūdens un saknes – mainīgums un stabilitāte glezniecības un dzīves vērtībās. Glezniecība, kas prasa neatliekamu klātbūtni šeit un tagad – tagadne, kas nekad nebeidzas. Ilgstošā tagadne," par izstādi raksta galerijas pārstāvji.

Agnija Ģērmane 1991. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas Akadēmijas glezniecības nodaļu. Māksliniecei ir bijušas vairāk nekā 20 personalizstādes – Latvijā, Apvienotajā Karalistē, Batltkrievijā, Beļģijā, Irijā, Lietuvā, Krievijā un Vācijā. Agnija Ģērmane piedalījusies arī nozīmīgos starptautiskos projektos un plenēros. Īpaši mākslinieci iedvesmojuši braucieni uz Maroku un Indiju – šie iespaidi iemiesojušies arī izstādē apskatāmajos darbos. Vairākas gleznas Agnija veltījusi savas ģimenes vēsturei.

Savukārt kultūras centra otrajā stāvā apskatāma Baltkrievijas, Igaunijas un Lietuvas mākslinieku grupas izstāde, kurā piedalās: Andrus Joonas (Igaunija), Pēters Krosmans (Igaunija), Leonīds Medvedskijs (Baltkrievija), Giedrė Riškutė (Lietuva) un Antanas Obcarskas (Lietuva).

Izstāde pastarpināti ir saistīta ar Agnijas Ģērmanes personālizstādi – minētie mākslinieki ir starptautiskos mākslas projektos sastaptie Agnijas Ģērmanes domubiedri un līdzgaitnieki mākslā.

Ieeja bez maksas.

Kultūras centrs "Grata JJ" un mākslas galerija "MuseumLV" atrodas Andreja Pumpura iela 2, Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!