Foto: Reinis Stiķis, "Atspulgi", "2018 Sony World Photography Awards"
Latviešu fotogrāfs Reinis Stiķis guvis atzinību "2018 Sony World Photography Awards" konkursā, kura fotogrāfija "Atspulgi" ("Reflections") iekļuvusi konkursa atvērtās kategorijas uzlabotā attēla apakškategorijas top 50, portālu "Delfi" informē Pasaules fotogrāfijas organizācijas (World Photography Organisation) pārstāvji.

Reiņa Stiķa fotogrāfija "Atspulgi" vēsta par ikdienas dzīvi – par to, kā viss atspoguļojas mūsu apkārtnē – viss, kas darīts, un kas vēl tikai tiks darīts. Attēls uzņemts ar spoguļkameru. Tajā redzamā sfēra ir veidota no 360 grādu attēla, savukārt rezultāts montēts programmatūrā.

"Fotogrāfija tika uzņemta, lai liktu cilvēkiem aizdomāties par visu, ko viņi dara, un, protams, lai parādītu Latvijas skaistos laukus... Fotogrāfija uzņemta Ceraukstē, Latvijā, vēja izjauktā kviešu laukā," savu darba apraksta autors.

"Šī atzinība ir ļoti labs novērtējums, meklējot savu ceļu dzīvē. Noskaidrojot, kas varētu būt darbs, kas – aizraušanās. Man interesi fotografēt rada iespēja iemūžināt mirkli, iespēja meklēt kaut ko skaistu, savdabīgu, neparastu. Man paveicās ar vizuālās mākslas skolotājiem Olitu Dzelzkalēju un Bruno Bahu. Viņu stundās var atrast, izpētīt un izmēģināt dažādus mākslas darbības veidus. Ļoti lielu iespaidu radījušas citu foto mākslinieku izstādes, kas veicinājušas vēlēšanos radīt kaut ko tikpat skaistu," atklāj jaunais fotogrāfs, kuram fotokamera pieder jau kopš četru gadu vecuma.

Pasaules fotogrāfijas organizācijas rīkotais "Sony World Photography Awards" konkurss ir plašākais un daudzveidīgākais pasaulē. Tā 11. uzsaukumā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits – 320 tūkstoši fotogrāfu no vairāk nekā 200 valstīm un teritorijām, atspoguļojot pēdējā gada labākos laikmetīgās fotogrāfijas darbus. Konkursa darbi sadalīti četrās kategorijās: "Profesionālā", "Atvērtā", "Jaunatnes" un "Studentu".

Konkursa atvērtajā disciplīnā apbalvo labākās fotogrāfijas 10 kategorijās, no kurām lielāko popularitāti šogad izpelnījušās ielu fotogrāfijas un ainavu kategorijas. Visi "Profesionālās" un "Atvērtās" kategorijas fotogrāfu darbi sacentīsies par kategorijas uzvarētāja titulu un iespēju kļūt par "Gada fotogrāfu" (naudas balva 25 tūkstoši ASV dolāru) vai "Atvērtās kategorijas fotogrāfu" (naudas balva 5 tūkstoši ASV dolāru).

Nominēto un atzinības ieguvušo fotogrāfu darbi tiks izstādīti "Sony World Photography Awards 2018" izstādē Londonā no 20. aprīļa līdz 6. maijam. "Atvērtās" kategorijas uzvarētāji tiks paziņoti 20. martā, bet "Profesionālās" – 19. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!